Evli Çiftler Dikkat! Kirada Oturanlar İçin Emsal Boşanma ve Tazminat Kararı...

Kiralık evde oturan evli çiftler dikkat! Kirada oturanlar için emsal boşanma ve tazminat kararı açıklandı. Mahkemenin vermiş olduğu boşanma ve tazminat kararının detayları haberimizde!

Türkiye'de kiralık evlerde oturan milyonlarca evli çifti ilgilendiren emsal bir karar açıklandı. Emsal kararın açıklanmasına neden olay Gaziantep'te yaşandı. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından açıklanan emsal karar ile kirasını ödemeyen koca asli suçlu bulundu ve tazminat ödemeye mahkum edildi.

Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile ne yazık ki pek çok kişi evinin kirasını ödemekte zorlanırken davaya konu olan olayda evini terk eden ve eşine boşanma davası açan kadın haklı bulundu. Kadın eşinin kendisine "evi satın aldım" diyerek yalan söylediğini iddia ederek mahkemeye başvuruda bulundu.

EŞİNE "EVİ SATIN ALDIM" DİYEREK YALAN SÖYLEYEN KOCA KUSURLU BULUNDU!

Milyonlarca evli çifti ilgilendiren emsal kararda eşinin kendisine evi satın aldığını belirterek yalan söylediği iddiası ile Gaziantep Aile Mahkemesinde eşine karşı boşanma davası açtı. Oturdukları evi kendilerinin sandığını belirten kadın bir gün kapılarına gelen gerçek ev sahibinin biriken kira alacağını talep etmesi ile büyük bir şok yaşadı.

Yaşadığı şok üzerine 3 çocuk annesi kadın eşinin kendisine yalan söylediğini belirterek boşanma davası açarak tazminat talep etti. Ancak, kadın mahkeme tarafından eşinin yalan söylemesi üzerine evi terk etmesi nedeni ile kusurlu bulunarak mahkemeyi terk ettiler. Bunun üzerine davacı kadının avukatı kararı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine taşıyarak temyiz etti.

Kadının avukatı Murat Doruk tarafından yapılan başvuruyu inceleyen 2. Hukuk Dairesi yerel mahkeme tarafından verilen kararı bozdu. Mahkeme tanık beyanlarına dayanarak yapmış olduğu incelemesinde kocanın evim geçim giderlerini karşılamadığı, kirayı ödemediği ve annesinin oturduğu binaya dönerek kadın üzerinde baskı kurduğunu hükmetti.

Mahkeme tarafından verilen kararda kusurlu bulunan eşin davacı kadına 15 bin TL tazminat ödemesine hükmedilirken, mahkeme böylelikle kiracı evli çiftler hakkında emsal karar açıkladı. Mahkeme böylelikle kirayı ödemeyen kocanın asli kusurlu olduğunu hükmederken bu da evli çiftlerin arasındaki sonrası davalar için emsal karar olarak kullanılabilecek. Yerel mahkeme tarafından bozulan karar Yargıtay'a taşınırken Yargıtay tarafından da bu kararın onanması durumunda kirayı ödemeyen eş için bu asli kusur sayılacak ve diğer tarafa hem boşanma nedeni hem de tazminat nedeni olarak kullanılabilecek.

Emlak Haberleri Haberleri