Evlilikler Arttı, Konut Satışları Patladı!

Türkiye'de evlilik oranlarının artması konut satışlarını yükselişe geçirdi. Evlendikten hemen sonra konut satın alanların sayısı azımsanmayacak kadar yüksek.

Türkiye'de konut satışları son dönemde yükselişe geçti. Bu artışın temel nedenlerinden biri, evliliklerin artmasından kaynaklanıyor. Özellikle yeni evlenen çiftler, 1 ya da 2 yıl içerisine konut satın alıyor. Bu da hem evlilik oranını hem de konut satış oranını yükseltiyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜ YENİ PROJELER İLE DESTEKLENİYOR

Hürriyet'in haberine göre, İÇEGE İnşaat Taahhüt Altyapı Danışmanlık sahibi Arif Tarım evlenme oranlarının konut satışlarına etkisini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin en önemli can damarlarından birinin inşaat sektörü olduğunun altını çizen Tarım, sektörün farklı etkenler ile şekillendiğini söyledi. Oldukça geniş ve dikkat çeken inşaat sektörünün, hem Türkiye'de hem de dünyada yaşanan gelişmelerden doğrudan etkilendiğini belirterek, bu olumsuzluklara yeni projeler ile savaş açıldığını dile getirdi.

Yeni projeler ile sektörün canlandığını ifade eden Tarım, sektörün gelişimine nasıl katkı sağlayabileceklerine ilişkin analizler yaptıklarını söyledi.

EVLİLİKLER ARTTI, KONUT SATIŞLARI PATLADI

İnşaat sektöründe yer aldıklarını vurgulayan Arif Tarım, sektörel gelişmeleri ve değişimleri yakından takip ettiklerini belirterek konut satışlarındaki artışa farklı bir bakış açısı getirdi.

Tarım, son dönemlerde yapılan araştırmalar sonucunda evlenme oranlarındaki artışın, konut satışlarını da artırdığını belirterek evliliklerin yoğun olarak yapıldığı dönelerde konut satışlarında da hızlı bir yükseliş olduğunu dile getirdi.

Son dönemde evlilik yapanların büyük bir çoğunluğunun evlenmeden önce ya da evlendikten sonra 1-2 yıl içerisinde ev satın aldıklarını ve kirada oturmayı tercih etmediklerini söyledi. Bu satın alımlar konut sektöründeki yükselen ivmeyi ayakta tutmayı başarıyor.

Emlak Haberleri Haberleri