Eylül ayında TOKİ ve Emlak Konut kampanyaları ile ev fiyatları ne olur, düşecek mi?

Eylül ayında açıklanacak olan Emlak Konut kampanyası ile TOKİ 150 bin sosyal konut projesi ile konut fiyatlarında indirim olup olmayacağı merak konusu olmuştu. İlk değerlendirme geldi. Ev fiyatları ne zaman düşer, düşecek?

Yükselen konut fiyatları nedeniyle dar gelirli vatandaşların ekonomik olarak ev almaları imkansız hale gelmişti. Önce konut fiyatları sonrasında ise ev kiralarının zamlanması ile beraber hükümet devreye girmiş, konut fiyatlarını düşürmek amacı ile peş peşe yeni hamleler açıklanmıştı. 

İlk müdahale ev kiralarına gelmiş, yapılan yasal düzenleme ile resmi kira artışı zam oranı sınırı enflasyon rakamları içerisinde yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması yerine yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Böylelikle kira artışlarına yüksek zam sınırı getirilmişti. Ardından sıra konut fiyatlarını düşürme için alınacak olan önlemlere gelmişti. 

EYLÜL AYINDA KONUT FİYATLARI NE OLUR, EV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, UCUZLAYACAK MI?

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişin önünü kesmek için hükümet yeni önlemlerini peş peşe açıklamaya devam ederken gözler Eylül ayına çevrilmişti. Eylül ayında ilk olarak TOKİ tarafından yapılacak olan 150 bin sosyal konut projesi için başvuru takviminin açıklanması, sonrasında ev yapana ucuz arazi tahsisi son olarak ise Emlak Konut ev seferberliği kampanyalarının açıklanması bekleniyor. 

Sıfır konut arzının arttırılması ile ev fiyatlarının aşağıya çekilmesi beklenirken TOKİ projesinin detayları 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilecek. Proje kapsamında 81 il genelinde satışa sunulan 150 bin sosyal konut için başvurular alınacak. Ardından kura çekilişi takvimi beklenecek. Başvuru yapan kişiler arasında yapılan kura çekimleri ile satışa sunulan konutlar için hak sahipleri belirlenmiş olacak. 

Emlak Haberleri Haberleri