Fahiş kira zammına emlakçı tepkisi!

Deprem felaketi nedeniyle bazı illerde depremzedeler kiralık ev talebinde bulunmaya başladılar. Bunu fırsat bilen bazı ev sahipleri kiraları 4-5 kat arttırdılar. Emlakçılar ise bu duruma tepki göstererek zam yapan ev sahipleri ile çalışmama kararı aldılar.

Deprem felaketinden dolayı 10 ilde büyük bir yıkım meydana geldi ve insanlar evlerinden oldular. Depremden canını kurtarabilen depremzede vatandaşlar ise bundan sonra yaşamlarını sürdürebilmek için farklı illerde kiralık ev arayışlarına girdiler. Bu arayışı bazı ev sahipleri ise fırsat olarak görüp kiralara fahiş zamlar yaptılar. 5 Bin TL’ye kiralanan evler için 10 Bin TL kira istenmeye başlandı.

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINA EMLAKÇI TEPKİSİ!

Kira fiyatlarında en yüksek artışın yaşandığı illerden birisi de Mersin oldu. Deprem bölgesine yakın olmasından dolayı depremzedeler bu kentte ev kiralamayı tercih ediyorlar. Ancak daha önce 800 TL’ye kiralanan evler bile bu kentte 4 Bin TL’ye fırladı. Bu kira artışlarını emlakçılar bile kabul etmemeye başladılar. Mersin Emlakçılar Odası bir karar alarak depremzedelere evlerini yüksek bedellerle kiraya verenlerle ve buna imkan tanıyan emlak ofisleri hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. Bazı emlakçılar ise kiraya zam yapan ev sahipleri ile çalışmama kararı aldılar.

KENDİ EVLERİNİ KENDİLERİ SATSINLAR!

Mersin’in en önemli emlak ofislerinden birisinin sahibi olan Süleyman Dündar bir açıklama yaparak, “Çok kötü niyetli insanlar var, fiyatları yükseltiyorlar. Mersin’de deprem olmadan önce bir kiralık konut krizi vardı ama depremden sonra bu fırsatçılığa dönüştü. Değerinin çok çok üstünde kiraya verilen evler var. Satılık evlerde de bunu görüyoruz. Ev sahibi müşterimiz bize fiyatı yükseltme tabi ile geldiğinde bunu kabul etmiyoruz ve kendi evinizi kendiniz satın diyoruz.

Emlakçıların fiyat yükselttiğini iddia ediyorlar. Biz Mersin’deki emlakçılar olarak depremzedelerden hizmet bedeli almıyoruz. Biz mülk sahiplerine konunun hassasiyetini ve barınma sorununu çözmemiz gerektiğini anlatıyoruz. Mersin’deki emlakçıların yüzde doksanının bu şekilde hareket ettiğini söyleyebilirim. Kimseden de para talep edilmiyor.” dedi.

FAHİŞ KİRAYI ŞİKAYET EDİN!

Mersin’deki kira artışları hakkında çok fazla şikayet aldıklarını belirten mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, “Depremde ölmeyen insanları burada ağır kiralar altında öldürmek istiyorlar. Biraz vicdanlı olsunlar. Yüksek kira talep edilen vatandaşlarımız hemen ihbarda bulunsunlar. Bu şikayetleri bizim odamıza da yapabilirler. Ancak Ticaret İl Müdürlüğü, esnaf odaları da şikayetleri alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Emlak Haberleri Haberleri