Faiz İndirimi İnşaat Sektöründe İstihdamı Arttırdı, Ağustos Ayında Sektörde İşsizlik Rakamı Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan son rakamlarla Ağustos ayına ilişkin işsizlik rakamları da ilan edilmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan son rakamlarla Ağustos ayına ilişkin işsizlik rakamları da ilan edilmiş oldu. Açıklanan verilere göre inşaat sektörü istihdam rakamları da belli oldu. Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz indirimi ile konut satış rakamları büyük Haziran ve Temmuz aylarında büyük bir çıkışa imza atmıştı. Yaşanan bu artış istihdam rakamlarını da destekleri ve inşaat sektöründe istihdam rakamı yükseldi.

Haziran ayında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası ile konut satış rakamları büyük bir hızla yükselişe geçmişti. Yaşanan yükseliş inşaat sektörünün istihdam rakamlarını da arttırdı.



FAİZ İNDİRİMİ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İSTİHDAMI ARTTIRDI!



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK İşgücü İstatistikleri, Ağustos 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 13,2 olarak gerçekleşti. 2020 yılı Ağustos döneminde Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılının aynı dönemine oranla 456 bin kişi azalarak 4 milyon 194 bin kişi olarak gerçekleşti.





2020 yılının Ağustos ayında inşaat sektöründe 147 bin kişi artış gösterdi. Bu dönemde istihdam edilenlerin yüzde 6,2' si inşaat sektöründe istihdam edildi. Mevsim etkilerinden arındırılmış ekonomik faaliyetlere göre inşaat sektöründe 9 bin kişi artış gösterdi. Yaşanan bu yükselişte kamu bankaları tarafından Haziran ayında başlatılan düşük faizli konut kredisi desteğinin payının büyük olduğunu belirtiliyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri