Faizler Yükseldi, Konuta Yatırım Yapmak Cazibesini Yitirdi

Konut satış rakamlarının düşmesi ile beraber artan konut stoku sektörde endişe yaratırken bu sorunun ana nedeni yükselen faiz oranları olarak görülüyor.

Konut satış rakamlarının düşmesi ile beraber artan konut stoku sektörde endişe yaratırken bu sorunun ana nedeni yükselen faiz oranları olarak görülüyor.

Yükselen dolar kuru nedeni ile inşaat maliyetleri her geçen gün yükselirken konut satışlarında yaşanan düşüş fiyatların sabit tutulmasını zorunlu kılıyor.



Sektör bir yandan da yükselen kredi faiz oranları ile mücadele etmeye çalışırken konut stoku rakamları özellikle de markalı konut projelerinin yoğun yapıldığı büyük şehirlerde artmaya devam ediyor.



Faizler Yükseldi, Konut Cazibesini Yitirdi!



Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken "Sektörün bu hali gerçekte ihtiyacı olan insanları konut sahibi yapamadı. Konuta ihtiyacı olan kesimler hala çok fazla. Asıl konut sahibi olanlar, konutu yatırım aracı olarak gören insanlar.



Son yıllara bakıldığında inşaat alımı yapan veya fiyat soranların birçoğu kiraya vermek için soruyor. Faizlerin yükselmesiyle birlikte konutun cazibesi kalmadı. Şu anda ihtiyacı olanlar almak istiyor ancak, faizlerin yüksekliği ve finansman sorunları sebebiyle erişemiyor.



Bunun sonucunda Gaziantep'te konut fiyatları artmazken, kira fiyatlarında çok büyük artış gerçekleşti. Kiralardaki artış durdurulamıyor ve bu durum bütçeleri zorlamaya başladı. Bir yanda satılamayan, boş vaziyette bekleyen konutlarımız var, bir yandan ciddi talep var ama insanlara alamadıkları için o konutlar boş bekliyor. Halihazırdaki stoktaki kira fiyatları yükseliyor" dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri