Faizsiz Konut / Ev ve Oto Edindirme Sistemi Kanun Teklifi Meclisten Geçti!

Mecliste görülen kanun teklifleri arasında yer alan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dünkü meclis oturumunda kabul edildi.

Mecliste görülen kanun teklifleri arasında yer alan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dünkü meclis oturumunda kabul edildi. Toplamda 23 maddeden oluşan kanun teklifi dün yapılan son oturumda çoğunluk oyları ile kabul edilerek yasalaştı.

Kanun teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek ve uygulamaya alınacak. Kanun teklifi uygulanmaya başlandığı anda ise Faizsiz Konut Sistemi içerisinde yer alan şirketler, bu şirketler üzerinden alım yapmak için başvuruda bulunan kişiler ile faizsiz konut ve oto alımı için başvuruda bulunmak isteyen kişiler için yeni bir süreç başlamış olacak.

FAİZSİZ KONUTA DEVLET GÜVENCESİ GELDİ!

Yapılan yeni yasal düzenlemenin kabul edilmesi ile beraber faizsiz konut sistemine devlet güvencesi geldi. Kanun teklifinin Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından bundan sonra sisteme giren kişiler tıpkı bankalarda olduğu gibi belirlenen limitler dahilinde devlet güvencesine girmiş olacak. Sistemde sadece aranılan kriterleri taşıyan şirketler kalacak.

İlk olarak 1991 yılında kurulan ve her geçen gün sayıları artan faizsiz konut edindirme şirketleri tıpkı bankalarda olduğu gibi sıkı denetim altına alınırken en düşük sermaye sınırı olarak ise 100 milyon lira sınırı uygulanacak. Kurulan havuzlarda toplanan paralar sadece amacı için kullanılacak ve ne isim altında olursa olsun başka alanlarda değerlendirilemeyecek. Sisteme giren vatandaşlar devlet güvencesi sayesinde daha rahat alımda bulunabilecek, küçük şirketler kapanırken 100 milyon liralık sermaye sınırını karşılayan şirketler ise devlet güvencesi altında hizmet vermeye devam edecek.

Emlak Haberleri Haberleri