Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Emlak Konut GYO İmzayı Attı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projesinin büyük bir çıkmaza girdiği Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için Emlak Konut GYO beklenen imzayı attı!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Emlak Konut GYO arasında hatırlanacağı üzere "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı. Atılan imzaya istinaden İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi işi ihalesi Emlak Konut tarafından yapıldı.

Emlak Konut GYO konu hakkında yapmış olduğu açıklama ile İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi işi ihalesinin kazanını olan Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile yüklenici olarak karşılklı imzalar atıldı.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ KİBRİTÇİ İNŞAAT HAYATA GEÇİRECEK!

Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP üzerinden yayımlanan resmi açıklamada "T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 28.07.2021 tarihinde imzalanmıştır" ifadeleriene yer verilerek beklenen açıklama yapılmış oldu.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SÖZLEŞME BEDELİ NE KADAR?

Yapılan açıklamada sözleşme bedeli için belirlenen tutara da yer verildi. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm proesi için atılan imzada sözleşme bedeli 187 milyon 434 bin lira + KDV olarak ilan edildi.

İstanbul'un en önemli lokasyonlarından biri olarak kabul edilen Fikirtepe bölgesi ne yazık ki bilinçsiz müteahhitlerin kurbanı olmuş, atılan imzalar ve boşaltılan evler bir süre sonra yerini yarım kalan onlarca konut projesine bırakmıştı. Bazı projelerde sadece temel atılırken bazı konut projeleri ise yükselen inşaat maliyetleri sonrasında projelerin tamamlanamaması nedeni ile yarım kalmıştı.

Süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girmeye karar vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bizzat yapmış olduğu açıklama ile yaşanan tüm mağduriyetlere son vereceklerini belirterek devletin bölgedeki projeleri tamamlayacağı sözünü vermişti. Emlak Konut GYO verilen sözlerin ardından devreye girerken projenin yürütülmesi sorumluluğunu üstlenmişti. Yapılan ihale sonucunda beklenen imza haberi açıklanırken Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları da süreci yakından takip ediyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri