Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin maketleri ne kadar harcandı? İddia edilen rakam!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinin maketleri için harcandığı iddia edilen para dudak uçuklattı. İşte projede harcanan paraların detayı.

İstanbul Fikirtepe projesinin kentsel dönüşüm faaliyetlerini yürüten birçok firma projeyi yarım bıraktıktan sonra devlet eliyle yürütülmesi kararı alınmıştı. Emlak Konut, internet üzerinden ön talep toplamaya başlarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile imzalanan protokolde 99 milyon 155 bin TL ödeneceği ifade edildi.

İnşaat maketlerine 12,5 milyon lira harcandı iddiası!

BirGün'ün haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut arasında imzalanan İstanbul Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm protokolüne göre, müteahhitlerin yarım bıraktığı inşaatların tespiti ve maliyet tutarlarının belirlenmesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak.

Habere göre, söz konusu protokolde yer alan iş kalemi, bedel tablosundaki detaylar dikkat çekiyor. Protokole göre 33 kalem iş için KDV hariç 99 milyon 155 bin TL sözleşme bedeli öngörülürken, bunlar ardından Fikirtepe projesinin maketine 12,5 milyon TL harcandığı ifade ediliyor. Buna ek olarak animasyona 1 milyon 400 bin TL, reklam panosu yaptırılmasına ise 2 milyon 419 bin TL ödenmesi belirtildi.

Protokolde yer verilen harcamalarda mimari uygulama, peyzaj uygulaması için 38 milyon 21 bin TL, master plan için 1 milyon 650 bin TL, dış cephe projeleri için 2 milyon 950 bin TL, mekanik öneri raporu için 6 milyon 769 bin TL, jeolojik raporun hazırlanması için 5 milyon 256 bin TL ve hak sahipleriyle görüşme sağlanması için personele aylık 18 bin TL ücret ödendiği belirtildi.

Yüksek kiralar nedeniyle ilçeler arası göç başladı: Kiralar arasında uçurum var

Emlak Haberleri Haberleri