Firmalara Yerli İnşaat Malzemesi Önerisi! Maliyet Yüzde 15 Oranında Düşüyor

Son yıllarda konut üretiminde maliyetlerin artmasına bağlı olarak fiyatlarda değişmeler yaşanıyordu.

Son yıllarda konut üretiminde maliyetlerin artmasına bağlı olarak fiyatlarda değişmeler yaşanıyordu. Özellikle dolar kuru farkı nedeniyle inşaat sektöründe bazı ürünlerde maliyetler çok ciddi oranlarda artmıştı. Bu kapsamda yer alan inşaat ürünleri için yerli üretim önerisi geldi.

Müteahhitler son yıllarda inşaat yapıu malzemelerinde meydana gelen fiyat yükselmelerine vurgu yapıyorlardı.



Konut fiyatlarında yaşanan yükselmeleri bu maliyet artışlarına bağlayan müteahhitler özellikle dolar kurunda yaşanan ani ve sert değişimler nedeniyle durağan bir dönem geçirmişlerdi. Müteaahitlerin maliyet oranlarında yaşadıkları bu sorunlara ilişkin ise yeni bir öneri geldi.



YERLİ ÜRÜN KULLANIMIYLA MALİYET ORANLARINI YÜZDE 15 DÜŞEBİLİR



YapıRadar .com Genel Müdürü Devrim Ünal Saygın inşaat sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de inşaat sektöründe yeni bir döneme ilişkin ön bilgileri paylaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın inşaat sektöründe yeni bir çalışma başlattığını duyuran Saygın, bu çalışma kapsamında sektöde ithal ürün yerine yerli ürünlerin kullanımının artırılmasının amaçlandığını söyledi.



İnşaat sektöründe ithal ürün kullanımının konut fiyatlarını etkilediğini vurgulayan Devrim Ünal Saygın yerli ürün kullanımı ile maliyet oranlarının belli oranda azaltılabileceğini ifade etti.



"Sektörümüz, yılın ilk yarısında inşaat malzeme fiyatlarında yaşanan dalgalanmadan oldukça etkilendi. Yerli üretimin desteklenmesi, ithal edilen inşaat malzemelerinin yerine yerli malzemelerin kullanılması, konut fiyatlarını da doğrudan etkileyerek yüzde 15’lere varan oranlarda değiştirebilecek."



Yerli Ürün Kullanımı Artıyor



İnşaat sektöründe yerli ürün kullanımının arttığını ifade eden Saygın 2019 yılı ile 2020 yılının Temmuz dönemini karşılaştırdı. 2020 yılının Temmuz döneminde inşaat sektörünün ithalatının 543 milyon dolar seviyesinde olduğunu ifade eden Saygın, bu rakamın geçen seneye göre yüzde 14.5 oranında azalmış olduğunu söyledi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri