Fırsatçı Ev Sahipleri Sonunda Bunu Da Yaptı: Kendi Ülkesinde Türk'e Ev Yok, Sadece Yabancıya Satıyorlar!

Konut fiyatları ve ev kiraları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken süreçte vatandaş bütçesine uygun ev bulmakta zorlanmaya başlanmıştı. Süreçte verilen ilanlarda şaşkınlık yarattı!

Emlak ve gayrimenkul sektörü pandemi döneminde büyük bir çalkantı yaşarken Türkiye tüm dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak dikkat çekmişti. Hem konut fiyatlarında yaşanan aşırı değerlenme hem de döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisi ile yabancıların ilgisi her geçen gün artarken yabancılara yönelik kiralık ve satılık ev ilanları da tepki çekmeye başlamıştı.

Bazı ev sahipleri sadece yabancı kiracıya ev vereceğini söyleyerek kiralık ev ilanı yayımlarken bazı ev sahipleri ise satılık ev ilanları için "yerli vatandaşa satılmayacaktır" notu ile satışa konuluyor. Türkiye'nin en büyük online ilan siteleri arasında yer alan Sahibinden sitesi üzerinden verilen bir ilan tepki çekti.

SATILIK EV İLANI İÇİN YERLİ VATANDAŞA VERİLMEYECEKTİR DENİLDİ!

Sahibinden sitesinde yayımlanan ilanda "Daire Beylikdüzü’nde site içinde bulunuyor. Metrobüse 5 dakika alışveriş merkezine ise 8 dakika yürüme mesafesinde olan sitede güvenlik görevlileri ve otopark mevcut" denilerek satılık ev ilanı için sadece yabancıya satılacaktır ifadelerine yer verildi. Arapça ifadelerin de kullanıldığı ilanda "daire yatırım amaçlı olarak yerli vatandaşlara verilmeyecektir" denildi.

3+1 dairenin satış fiyatı ilanda 715 bin TL olarak yer alırken evin sadece yabancı vatandaşlara ya da çifte vatandaşlığı olan kişilere satılacağı belirtildi. Dairenin satışı için "Türklere" verilmeyeceği yönünde özel ibare konulması büyük tepki çekti. Daha öncede bazı uyanık ev sahipleri daha yüksek fiyatla satmak ya da kiralamak için özellikle yabancı kiracı aradıklarını belirten ilanlara yer vermişlerdi.

Emlak Haberleri Haberleri