Fırsatçılar İş Başında! Savaştan Kaçanlara Bombayı Ev Kiraları Attı, 8 Kişi 1+1 Evi Tuttu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan kaçan vatandaşlar, Türkiye'de kira sürpriziyle karşılaştılar. Kira fiyatlarının bu denli artması vatandaşları ekonomik çıkmaza soktu.

Türkiye, bilindiği üzere Rus ve Ukraynalı vatandaşları hem kış hem de yaz sezonunda sık sık ağırlıyor. Ülkemizi bir tatil cenneti olarak gören iki ülke vatandaşları bu kez farklı bir amaçla Türkiye'ye geldi. Burayı güvenli liman olarak gören Ruslar ve Ukraynalılar, daha önce tatil için geldikleri Antalya'yı şimdilerde mesken tutarak yaşamak için geliyorlar. Ancak savaştan kaçanlar Antalya'da kötü bir sürprizle karşılaştı.

ANTALYA'DA KİRA FİYATLARI PATLADI!

Savaş nedeniyle aileleriyle beraber Antalya'ya gelen Ukraynalıların bir bölümü yakınlarının yanına yerleşirken, yüksek gelire sahip olanlar ise ev kiralıyor ya da satın alıyor. Savaşın Türkiye üzerindeki etkileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine de hemen yansıdır. Şubat ayında Antalya'da 4 bin 727 konut satılırken, 1099 konutun yabancılar tarafından satın alınacağı belirtildi. Antalya'da yalnızca bir ay içerisinde satışlar yüzde 27,68 oranında artarken 4 bin 727 satıl ile Türkiye ortalamasının 7 puan üzerine çıktı.

EV SAHİPLERİ YABANCILARI İSTİYOR, ONLAR KİMLİKLERİNİ GİZLİYOR

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Rus ve Ukraynalı sayısı oldukça yüksek. Bu ilçede kiralık ve satılık daire ilanları hızla artarken, Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde de Rus ve Ukraynalılar kiralık ev tutmak için emlakçılarla görüşüyor. Ancak Rus ve Ukraynalıların kimliklerini gizli tuttuğu ve komşularıyla görüşmek istemediği öğrenildi.

Öte yandan Rus ve Ukraynalı vatandaşları ev sahiplerinin bir numaralı gözdesi oldu. Bu kişiler 1 yıllık kirayı peşin ödedikleri için gayrimenkul sahipleri ilk olarak onları tercih ediyor.

Bölgede savaş öncesi kiralar 3 bin - 3 bin 500 TL iken, savaşın çıkması ve yabancıların bölgeye gelmesi üzerine kiralar 7-8 bin liraya yükseldi. Bazı ev sahipleri ise savaştan önce satışa çıkardıkları evlerini şimdi çok daha yüksek bedelle kiraya vermeyi tercih ediyor.

8 KİŞİ 1+1 EVİ TUTMAK İSTİYOR

Ukraynalı ve Rusların yaklaşık 1 yıl sonra ülkelerine dönmek amacıyla ev kiraladıkları belirtilirken, yüksek kiralar nedeniyle 8 kişinin 1+1 daireyi kiralamak istediği ifade ediliyor. Vatandaşların yaşadığı maddi sıkıntılara bir de yüksek kiralar eklenince her açıdan mağduriyet yaşanıyor.

Emlak Haberleri Haberleri