Fiyat Farkı Kararnamesi ve Tasfiye Hakkı Bekleyen Kamu Müteahhitleri İhale Yasağı Şoku İle Sarsıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı Firmalar Listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı geldi. Kamuya iş yapan müteahhitler için fiyat farkı kararnamesi beklenirken ihale yasakları şok etti.

8 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ihalelere katılmaktan yasaklama kararı kapsamında 37 müteahhit daha ne yazık ki ihale yasaklısı konumuna düştü. Uzun süredir fiyat farkı kararnamesi ve koşulsuz tasfiye hakkı talep eden müteahhitler zor durumda olduklarını belirterek iflas edecekleri uyarısı yapmışlardı.

Hükümet tarafından bir önce çıkartılan fiyat farkı kararnamesi müteahhitlerin zararlarını karşılamaktan uzak bulunarak tepki çekmiş, koşulsuz şartsız tasfiye hakkı verilmesi ise yeni düzenleme içerisinde yer almamıştı. Demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere pek çok inşaat malzemesinde rekor zamlar etiketlere yansımaya devam ederken müteahhitler iflas bayrağını çekeceklerini belirterek yardım talep etmişti.

FİYAT FARKI KARARNAMESİ BEKLENİRKEN İHALE YASAKLARI AÇIKLANDI!

Müteahhitlerin artık nerede ise günlük gelen zamlar nedeni ile büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek talep ettikleri yeni fiyat farkı kararnamesi AK Parti tarafından hazırlanan yeni torba yasa içerisine dahil edildi. Ancak süreçte ne yazık ki yeni ihale yasağı kararları da alınmaya devam ediyor.

8 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yine ne yazık ki çok sayıda kamu müteahhidi için ihale yasağı kararı çıktı. 37 kamu müteahhidi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında ihale yasaklısı konumuna düştü.

Listeye Ulaşmak İçin Buraya TIKLAYINIZ...

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri