Fiyatlar 340 Bin TL'den Başlıyor! Üsküdar Mimar Sinan Çarşısı'nda Belediyeden Satılık Ofisler!

İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından ihale yoluyla ofis satışlarının yapılacağı açıklandı. İşte Üsküdar Belediyesi’nin satışa çıkardığı ofisler için istenen satış bedelleri...

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmanın bir yolu da belediyelerin mülkiyetlerinde olan gayrimenkullerin yine belediyelerce satışa çıkarılmasıdır. Bu şekilde hem uygun fiyatlı hem de gayrimenkul piyasasında dolaşımı olmayan taşınmazlar satın alınabiliyor. Bu satışlardan elde edilen gelirler ise belediyeler için ciddi bir bütçe meydana getiriyor.

ÜSKÜDAR MİMAR SİNAN ÇARŞISI'NDA BELEDİYEDEN SATILIK 49 OFİS

İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından yayınlanan gayrimenkul satış ilanına göre Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi’nda bulunan ve imar planında Kentsel ve Bölgesel İş Merkezi alanında kalan Mimar Sinan Çarşısı’nda bulunan çok sayıda ofis satışa çıkarıldı. Bu ofislerin tamamı için Üsküdar Belediyesi tarafından ihale düzenlenecek.

Üsküdar Belediyesi satışa çıkardığı 49 adet ofis ile alakalı olarak detayları açıkladı. Buna göre ofislerin en küçüğü net 7,56 metrekare, en büyüğü ise net 874 metrekare olarak bildirildi. Bu ofisler için istenen satış bedelleri ise KDV hariç olmak üzere 340 Bin TL ile 25 Milyon TL arasında değişiyor.

Üsküdar Belediyesinin açıklamalarına göre bu ofislerin satış ihaleleri açık artırma usulüne göre yapılacak. Her katta bulunan ofisler için ayrı bir gün ihale tarihi olarak belirlendi. 1. Bodrum Katta bulunan ofisler için 27 Haziran’da, Zemin Katta bulunan ofisler için 28 Haziran’da, 1. Normal Katta bulunan ofisler için 29 Haziran’da, 2. Normal Katta bulunan ofisler için 30 Haziran’da ve Çatı Katında bulunan ofisler için 1 Temmuz’da satış ihaleleri yapılacak.

İhaleye katılmak isteyenler satın almak istedikleri her bir ofis için nakit 50 Bin TL geçici teminat bedelini ihale öncesinde yatıracaklar.Ayrıca ihale şartnamesinin de 200 TL karşılığında Üsküdar Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından satın alınması gerekiyor. İhaleyi kazananlar ise ihale bedelini ihale onayının kendilerine tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin olarak ödeyecekler.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri