Fiyatlar Fırladı Durdurulamıyor! Cannes Ve Barselona İle Rekabet Ediyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesi emlak piyasasında ciddi bir zirve yaptı. Tam kapanmanın da etkisi ile insanlar önü deniz arkası orman olan villalara büyük ilgi gösterirken fiyat patlaması yaşandı. Marmaris'teki villalar İspanya ve Fransa ile fiyat yarışı yapmaya başladı.

Türkiye'de pandemi döneminde yıldızı parlayan sektörler ve yerleşim birimleri oluştu. Bunların başında emlak sektörü gelirken genel kanıların yıkıldığı, yeni kuralların devreye girdiği bir süreç başladı. İnsanlar artık büyükşehirlerin lüks sitelerinde veya rezidanslarında değil tatil yörelerinde önü deniz arkası orman olan villalara ilgi göstermeye başladılar. Hal böyle olunca bu taleplerin yoğunlaştığı merkez de Muğla'nın Marmaris ilçesi oldu. Bu ilçede bu kapsama giren villalalar adeta talep patlaması yaşadı.

MARMARİS'TE VİLLA FİYATLARI YÜKSELDİ

Türkiye'nin dört bir yanından hem emlakçıları aramak hem de emlak sitelerini takip etmek suretiyle insanlar bilgi almak için harekete geçtiler. En çok talep da Marmaris'in kırsalında yer alan Söğüt, Hisarönü, Orhaniye, Bozburun, Selimiye gibi mahallelerine oldu. Marmaris'te SİT alanlarının çok olması ve bu arazi darlığı nedeniyle önü deniz arkası orman tarzı villaların da sayısının azlığı fiyatları yükselten bir başka detay oldu.

BARSELONA VE CANNES İLE YARIŞIYOR

Marmaris villa fiyatları açısından Avrupa'nın önemli merkezlerinden olan Barselona ve Cannes ile yarışa başladı. İspanya'nn dünyaca ünlü kenti olan Barselona'da villa fiyatları 1,5 Milyon TL'den başlayarak 8 Milyon TL'ye kadar çıkabiliyor. Fransa'nın Cannes şehrinde isesatılık villalar 1,5 Milyon TL ile 15 Milyon TL arasında alıcı bulabiliyor. Marmaris'te son dönemlerdeki talep artışı ile 400 metrelik bir bahçeye sahip olan 3+1 müstakil villalar 1,75 Milyon TL ile 6 Milyon TL arasında alıcı buluyor.

Marmaris'teki emlak fiyatlarını değerlendiren Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, “Marmaris ve Datça civarında yaklaşık 2.500 villa var. Bu villalara büyük bir talep artışı oldu. Bu da fiyatları yükseltici bir etki yaptı. Bankalar cazip konut kredileri de verdiler ama bu vilları zaten gelir durumu oldukça yüksek olan aileler tercih ediyor. Çok ciddi bir talep var ama biz bu taleplere yetişmek için büyük gayret gösteriyoruz.” dedi.

Emlak Haberleri Haberleri