Fuzulev Pandemi Döneminde Cirosunu Yüzde 87 Arttırdı

Türkiye'de ev ve otomobil satışı yapan firmalardan olan Fuzulev son bir yıl içerisinde cirosunu yüzde 87 oranında arttırdı. Tasarruf Finansman Sistemi ile yapılan satışlara yoğun ilginin devam ettiği bildirildi.

Türkiye'de ev ve otomobil satışı yaparak faaliyet gösteren Fuzulev'in 2021 yılı ilk beş aylık finansal sonuçları kamuoyuna duyuruldu. Türkiye genelinde 108 şubesi bulunan firme 2021 yılında da binlerce kişiyi ev ve otomobil sahibi yaptı. Artan müşteri portföyü ile cirosunu 1 yılda yüzde 87 arttıran Fuzulev Mayıs ayında da yüksek ciroya ulaştı. Nisan ayına oranla Mayıs ayında Fuzulev'in cirosunun yüzde 49 arttığı bildirildi.

FUZULEV CİROSUNU YÜKSELTTİ

Yapılan finansal sonuçlar açıklamasına göre 2021 yılının ilk beş ayında Fuzulev ciro artışı olarak yüzde 87'yi yakalarken bunun bölgelere göre farklılık gösterdiği belirtildi. Ankara'da Fuzulev yılın ilk beş ayında yüzde 146 oranında ciro artışı yakalarken bu oran Bursa'da yüzde 102, İstanbul'da yüzde 94 oldu.

DEVLET KONTROLÜ GÜVENCE VERDİ

Finansal sonuçları değerlendiren Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, “Devletin faizsiz ve tasarrufa dayalı finansal sistem ile ev ve otomobil satışı yapan firmalara kontrol getirmesi satışları hızlandırdı. İnsanlar artık yüksek faizler ödeyerek ev sahibi olmak istemiyorlar. Bugün bankalardan konut kredisi çekerek ev alanlar kendilerine bir ev aldıktan sonra bankaya da bir ev almış oluyorlar. Bundan dolayı tasarruf finansman modeli ilgi görmeye başladı. Devlet kontrolüne girmiş olmamız vatandaşa ayrı bir güvence verdi. Pandemi koşullarına rağmen neredeyse ciromuzu ikiye katladık.” dedi.

TAM KAPANMADA CİRO ARTTI

Pandemi sürecinde online satışlara yöneldiklerini söyleyen Eyüp Akbal, “Pandemi hem dünyaya hem de ülkemize tüm sektörlerde zor koşullar getirdi. Ancak bu yeni koşullara kısa süre içerisinde uyum sağladık. Bugün Türkiye genelinde 108 şubemiz bulunuyor. Şube sayılarımızı daha da çoğaltmayı düşünüyoruz. Ancak kısıtlamalar nedeniyle bunu şimdilik başaramadık. Biz de teknolojik alt yapımızı geliştirip online satışlara ağırlık verdik. Tam kapanmanın olduğu Mayıs ayında ciromuzu bir önceki aya göre yüzde 49 yükselttik.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri