GABORAS İstanbul Deprem Haritası 2020 Yayımlandı! İstanbul'da Zemini En Sağlam ve Fay Hattı Üzerinde Riski Yüksek Olan İlçeler Hangileri?

Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul büyük bir deprem riski altında yer alırken Marmara Denizi'nde yaşanan deprem akıllara yeniden deprem riski yüksek olan ve düşük olan ilçeler sıralamasını getirdi.

Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul büyük bir deprem riski altında yer alırken Marmara Denizi'nde yaşanan deprem akıllara yeniden deprem riski yüksek olan ve düşük olan ilçeler sıralamasını getirdi. GABORAS merak edilen İstanbul'un deprem haritası verilerini açıkladı. İşte İstanbul'un deprem haritası 2020 ile deprem riski en az ve en çok olan ilçeler listesi...

Her an büyük bir depremin yaşanma riski en yüksek olan iller arasında yer alan İstanbul için GABORAS yeni deprem haritası verilerini yayımladı.



İSTANBUL DEPREM HARİTASI 2020



GABORAS Gayrimenkul Borsası sahip olduğu büyük veri havuzunu kullanarak İstanbul'un son deprem haritasını yayımladı.



Yayımlanan haritada olası bir deprem halinde en çok hasar görmesi muhtemel alanlar belirlendi ve deprem öncelikli müdahale alanları yayımlandı.





Elde edilen verileri değerlendiren GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun deprem yönetmeliğinin hayata geçirildiği 2007 yılından önce yapılan tüm binalara şüphe ile yaklaşılmasını belirterek “Dün 4.2 şiddetinde gerçekleşen depremde de görüldüğü üzere tüm planlamalarımızı deprem merkezli yapmak zorundayız. Ekonomik veya siyasi aldığımız her kararın arkasında deprem gerçeği yatmalıdır. Bu mesele herkesi ilgilendirir. Bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz” diyerek depreme karşı önlemlerin acilen alınmaya başlanması gerektiğini söyledi.



Gelişen teknolojiden mutlaka faydalanmamız gerektiğini belirten Altun “Bu bölgelerde master plan doğrultusunda bina dönüşümünden ziyade mekânsal kalitenin arttığı projelerle yaklaşılmalıdır. Deprem odaklı dönüşüm içerisine alınacak bölgelerde yaşayan vatandaşları değer takası ile metrekare tartışmalarının ötesinde teknolojik bir çözüm gerekmektedir.



Mevcut durumda noktasal olarak değer tespiti yapabilecek teknolojik altyapıya sahibiz. Önemli olan gayrimenkulü bir değer olarak kabul etmektir” diyerek her önlemin zamanında alınması gerektiğini söyledi.



İSTANBUL'DA DEPREME EN DAYANIKLI, DEPREM RİSKİ EN DÜŞÜK İLÇELER HANGİLERİ?



Darıca, Dolayoba, Pendik, Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Çengelköy, Polonezköy, Şile, Haydarpaşa, Altıyol, Bahariye, Kızıltoprak, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Kozyatağı, Altunizade, İçerenköy, Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Söğütlüçeşme (Kurbağalıdere dışında kalan kısımları), Moda (denize bakmayan kısımları), Acıbadem, Koşuyolu, Adalar, Eminönü, Rumelihisarı, Arnavutköy, Etiler, Beşiktaş, Maçka, Nişantaşı, Şişli, Taksim, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Levent, Maslak, İstinye, Tarabya, Sarıyer, Karaköy (rıhtım dışında kalan kısım), Gültepe, Emirgan, Bağcılar, Haraççı ve Taşocağı.



İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ EN YÜKSEK İLÇELER HANGİLERİ?



Olası deprem senaryosu ile en fazla hasar alınacak bölgelerin belirlendiği harita çalışmasında tarihi yarımadanın büyük bir bölümü zemin yönünden zayıf bulunurken zemin formosyonu konusunda Asya Yakası, Avrupa Yakası'na oranla daha iyi bir seviyede bulundu.



Hem zemin formasyonu hem de eski yapı stokunun fazla olması nedeni ile Fatih’in yanı sıra Bahçelievler, Bakırköy ve Güngören deprem riski yüksek olan ilçeler olarak hazırlandı. Deprem riski yüksek olan diğer ilçeler ise Boğaziçi öngörüm bölgesi, Kartal, Maltepe Sahil kesimi, Kadıköy'ün batısı da riskli bölgeler arasında yer aldı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri