Galatasaray Florya Metin Oktay Tesislerindeki Emlak Konut arsası satıldı!

Emlak Konut GYO sahibi olduğu Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki arsasını 1 Milyar 171 Milyon 800 Bin TL’ye sattı.

Emlak Konut GYO tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir bildirim yapıldı. Bu bildirimin açıklamasında şirketin mülkiyetinde olan İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Florya Mahallesi’nde bulunan 292/220 Ada/Parsel sayılı taşınmazın satıldığı ifadelerin yer aldı. Aynı bildirimde ilgili arsanın satış bedelinin KDV dahil olmak üzere 1 Milyar 171 Milyon 800 Bin TL olduğu da kamuoyuna ilan edildi.

GALATASARAY İLE ORTAK KONUT PROJESİ YAPILACAKTI!

Satışı yapılan arsa Emlak Konut GYO’nun Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki arsası olarak biliniyordu. Bu arsa üzerinde Emlak Konut GYO ile Galatasaray ortaklığında bir konut projesi yapılmasının planlandığı uzun bir süre kamuoyunda yer almıştı.

Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri’nin antrenman sahalarının bir bölümünü de içine alsan arsanın tamamının üzerinde Galatasaray’ın yıllardır devam eden bir irtifak hakkı bulunuyordu. Galatasaray’ın Kemerburgaz’daki tesislere taşınması projesi ile şu anda Galatasaray tarafından kullanılan arsanın Emlak Konut GYO’ya terk edilmesi gündeme gelmişti.

ARSAYI SATIN ALAN AÇIKLANMADI

Emlak Konut GYO tarafından satışı gerçekleşen çok değerli arsanın kim tarafından satın alındığı ise henüz açıklanmadı. Bu arsanın kim tarafından satın alındığı ve bu arsa üzerinde nasıl bir tasarrufta bulunulacağı çok büyük bir merak konusu oldu. Açıklanmamış olsa da arsanın Galatasaray tarafından satın alınmış olabileceği ihtimali de düşünülüyor. Bu konuda her ike taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca arsanın üçüncü bir kişi veya kurum tarafından da satın alınmış olabileceği de mümkün görülüyor.

EKSPERTİZ DEĞERİ BELİRLENMİŞTİ!

Emlak Konut GYO bugün satışını açıkladığı arsa için 2021 yılının sonunda ekspertiz raporu çıkartmış ve o raporda arsanın ekspertiz değeri o zamanki koşullarda 427 Milyon 590 Bin TL olarak tespit edilmişti. Aradan geçen zamanda Emlak Konut GYO arsayı o dönemin ekspertiz değerinin iki katından daha fazla bir tutar ile sattı.

Emlak Haberleri Haberleri