Gayrimenkul Sektörü 2020 Yılını Rekorla Kapatacak! 2021 Yılında Konut Fiyatları Ne Olur?

2020 yılını tüm zamanların satış rekoru ile kırmaya hazırlanan gayrimenkul sektörü pandemi döneminin parlayan yıldızı oldu.

2020 yılını tüm zamanların satış rekoru ile kırmaya hazırlanan gayrimenkul sektörü pandemi döneminin parlayan yıldızı oldu. Yükselen konut fiyatları gayrimenkul yatırımcısına büyük kazanç sağlarken gözler 2021 yılı beklentilerine çevrildi.

Emlak365.com / 2019 yılının son çeyreğinde hızlanan konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün ardından 2020 yılına çok iyi bir başlangıç yapan gayrimenkul sektörü pandemi nedeni ile zorlu günler geçirmişti. Konut satış rakamlarının hızla düşmesinin ardından 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ödemesiz dönemli konut kredisi kampanyası büyük yankı uyandırmış ve sektöre can suyu olmuştu.

KONUT SEKTÖRÜ 2020 YILINDA TÜM ZAMANLARIN SATIŞ REKORUNU KIRACAK!

2020 yıl sonu itibari ile yıllık bazda toplamda 1.5 milyon adet konut satış rakamını aşarak Cumhuriyet tarihinin tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşarak 2017 yılı rekorunu egale edecek.

Yaşanan düşüşe rağmen konut sektörü Kasım ayı itibari ile yılın 11 aylık döneminde 1 milyon 393 bin konut satışı gerçekleştirerek tüm zamanların 11 aylık rekorunu kırmış oldu. Aralık ayında da bu rakamın 1.5 milyon adete ulaşmasa bile 2017 yılında kırılan 1 milyon 400 bin adetlik konut satış rakamını geçerek yeni bir rekora imza atacağı kesinleşmiş oldu.

2021 YILINDA KONUT FİYATLARI NE OLUR, KONUT FİYATLARINA ZAM GELİR Mİ, İNDİRİM VAR MI?

TÜİK tarafından açıklanan inşaat sektörü maliyet endeksi her ay yükselmeye devam ederken müteahhitler en çok demir ve çimento fiyatlarına gelen zamlardan şikayet ediyorlar. Eski maliyet fiyatları ile üretilen konut stoku hızla tükenirken yaşanan yoğun maliyet artışı nedeni ile 2021 yılında yeni üretilen konut projelerine kademeli olarak bu maliyet artışının ev fiyatlarına zam olarak yansıtılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri