Gayrimenkul Sektörü Talebe Yetişemiyor, Ev Gezmek İsteyenler İçin Emlakçılar Randevulu Çalışmaya Başladı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli ev kredisi kampanyası gayrimenkul sektörüne can suyu oldu.

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşmeye devam ederken kamu bankaları tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli ev kredisi kampanyası gayrimenkul sektörüne can suyu oldu. Konuta olan talep pandemi dinlemezken düşen faiz oranlarından yararlanmak isteyen binlerce kişi konut arayışına yöneldi. Süreçte emlakçılar da yaşanan yoğunluk nedeni ile randevulu çalışma sistemine geçiş yaptı. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile yeni normele geçiş dönemi ile beraber kamu bankaları üzerinden tarihi kredi destek paketleri açıklayacaklarını duyurmuştu.



Pandemi döneminde en çok etkilenen sektörleri desteklemek amacı ile açıklanan kredi kampanyası kapsamında ev almak isteyen kişilere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden sıfır konut alımları için yüzde 0.64 ve ikinci el konut alımları için ise yüzde 0.74 faizle olmak üzere 1 sene ertelemeli kredi verileceği açıklanmıştı.



KONUTA OLAN TALEPTE PATLAMA YAŞANDI, 1 SENE ERTELEMELİ EV KREDİSİ İLE VATANDAŞ KAMU BANKALARI VE EMLAKÇILARA KOŞTU



Açıklanan kampanya sonrasında vatandaş hem ucuz kredi hem de ilk taksit ödemesi için 1 sene erteleme imkanı sunulması nedeni ile bankalara koştu. Kamu bankalarının kredi kullandırım oranı rekor seviyelere ulaşırken emlakçı ve konut projelerinin satış ofislerinde de yoğunluk yaşanmaya başladı.



Bazı konut projelerindeki satış ofisleri gece 02:00'ye kadar hizmet vermeye başlarken emlakçıların büyük bir bölümü ise oluşan yoğunluk nedeni ile müşterilerine randevu vererek çalşmaya başladı.



Konu hakkında açıklama yapan emlakçılardan bazıları randevu süresinin 2 güne kadar uzadığını belirtirken pandemi döneminde işleri durma noktasına gelen emlakçılarda da yüzler güldü.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri