Gayrimenkul Sektöründe Köpük Piyasa Patladı, Konut Fiyatları Gerçek Değerine Geldi!

Konut sektöründe 2020 yılı için umutlar düşen ev kredisi faiz oranları ve artan talep ile beraber memnuniyet yaratırken konut sektöründe balon iddiaları hakkında yeni açıklama geldi.

Konut sektöründe 2020 yılı için umutlar düşen ev kredisi faiz oranları ve artan talep ile beraber memnuniyet yaratırken konut sektöründe balon iddiaları hakkında yeni açıklama geldi. Detaylar haberimizde..

Konut sektöründe yaşanan gelişmeleri Özgür Kocaeli'de değerlendiren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu sektörün içerisinde bulunduğunu değerlendirdi.



2020 yılından sektörün son derece umutlu olduklarını belirten Hacıoğlu olumlu gelişmelerin yaşanmaya devam ettiğini vurguladı.



KONUT SEKTÖRÜNDE KÖPÜK PİYASA PATLADI, EV FİYATLARI GERÇEK DEĞERİNE GELDİ!



Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu konut sektöründe oluşan köpük piyasanın patladığını belirterek “2018-2019 emlak piyasası açısından durgun geçti. 2020’nin 7’nci, 8’inci ayından sonra piyasalarda bir hareketlilik göreceğiz inşallah.



Ben çok karamsar bakmıyorum. İnşaat sektörü gerçekten çok önemli. Birçok iş kolunu bağlayan bir sektör. Geçen sene köpük piyasa vardı. Bu patladı. İnşaat maliyetleri belli ama fahiş fiyatlara konutlar sattılar. 500 bin liralık yeri 800 bin liraya verdiler. Şimdi o fiyatları indirmek zorunda kalarak 700 binlere, 600 binlere çektiler”diyerek konut fiyatlarının gerçek değerine ulaştığını söyledi.



ŞİMDİ EV ALMANIN TAM ZAMANI!



2020 yılında tapu harcı ve konutta KDV indiriminin sona ereceğini hatırlatan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu yapmış olduğu açıklamasında “Tapu harcı ücretleri yüzde 3’ten yüzde 4’e çıkacak yeni yılda.



Bu, artıştaki sebeplerden birisi bence. Yüzde 1 ifadesi küçük gibi gözükebilir ama 200 bin liralık bir konut için 6 bin lira yerine 8 lira ödenecek. Konut faiz oranları da 0.99’a, 0.97 ve 0.96’lara düştü bazı bankalarda. Bu da bir etken konut satışları için” diyerek ev sahibi olmanın doğru zamanı olduğunu belirtti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri