Gayrimenkul Sektöründen Yeni Konut Seferberliği! 2 Yıl Ödemesiz Kredi Desteği ile Sıfır Konut Satışı Yapılacak, Vatandaş Ev Sahibi Olacak!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi seferberliği ile yüzde 0.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi seferberliği ile yüzde 0.64 faiz oranı ile ucuz konut kredisi desteği kampanyası sona erdirilmişti. Yapılan güncelleme sonrası konuta olan talepte azalma yaşanması riski artarken gayrimenkul sektörü beklenen atak için harekete geçti. Daha önce de 2 kere düzenlenen konut seferberliği için yeni adım atıldı. Emlak Konut GYO tarafından başlatılan Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası yurt geneline yayılacak, ev sahibi olmak isteyen vatandaşa yüzde 5 peşinat ve 2 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası ile ev sahibi olma imkanı sunulacak. Detaylar haberimizde...

Türkiye'de korana virüs salgını sonrasında ekonomik toparlanmanın hızlanmasını sağlamak adına kamu bankaları tarafından ucuz kredi desteği sağlanmaya başlanmıştı.



1 Haziran 2020 tarihi itibari ile devlet bankaları tarafından dörtlü kredi paketi desteği ile konut ve araç satışları yanı sıra sosyal hayat ve tatil destek kredisi kampanyaları ile vatandaşa uygun faizlerle kredi desteği verilmeye başlanmıştı.



KAMU BANKALARININ 0.64 KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BİTTİ Mİ?



Evet, kamu bankaları arasında yer alan;



Ziraat Bankası,



Halkbank,



Vakıfbank,



Vakıf Katılım Bankası,



Ziraat Katılım Bankası tarafından 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlatılan ucuz kredi kampanyası alınan ani bir karar ile sonlandırıldı. 24 Temmuz 2020 günü yapılan açıklama ile dörtlü kredi paketi arasında yer alan konut kredisi ve taşıt kredisi desteklerinin sona erdirildiği ilan edilmişti.





Tatil kredisi aynı koşullarda devam ederken sosyal hayatı destek kredi paketi için de faiz artışı yaşandı. Yüzde 0.55 olan faiz oranı yüzde 0.69 seviyesine çekildi.



EMLAK KONUT GYO HAYALLERİNİ ERTELEME TÜRKİYE KAMPANYASI GÜNCELLENDİ! EMLAK KONUT FAİZ ORANI YÜKSELDİ!



Bugün itibari ile konut kredisi kampanyası için bir güncellemede Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapıldı. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketleri arasında yer alan Emlak Konut tarafından başlatılan Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası için uygulanan kredi faiz oranı yükseldi.



Yapılan güncelleme ile Hayallerini Erteleme Türkiye konut kredisi kampanyası kapsamında 1 milyon liraya kadar olan konutlar için kullanılacak olan konut kredisi faiz oranı yüzde 0.69 seviyesinden yüzde 0.89 seviyesine çekilirken daha yukarı limitli kredi paketlerinde ise yüzde 0.74 olan faiz oranı yüzde 0.94 olarak revize edildi.





HAYALLERİNİ ERTELEME TÜRKİYE KAMPANYASI YENİ KONUT SEFERBERLİĞİ FIRSATINA DÖNECEK, VATANDAŞ 2 SENE ERTELEMELİ KONUT KREDİSİ DESTEĞİ ALACAK!



Sabah Gazetesi yazarı Seda Tabak tarafından yapılan habere göre Emlak Konut GYO tarafından yapılan faiz güncellemesi sonrası anlaşmalı bankalar ile yeni bir işbirliğine varıldı.



Devam etmesi planlanan konut kredisi kampanyası ile kapsam genişletilecek ve bir önceki konut seferberliğinde olduğu gibi elindeki konutları satmak isteyen firmalar da anlaşmalı konut projeleri listesine dahil olarak müşterilerine büyük fırsat sunacak.



Kampanyaya katılan firmalardan ev almak isteyen kişiler yüzde 5 peşinat ödeyerek bankalardan konut kredisi kullanacak. İlk kredi taksit ödemesi 2 sene ötelenebilecek. 2 sene sonra vatandaş yüzde 15 ara ödeme yaparak konut kredisi taksitlerini ödemeye başlayacak.



Emlak Konut GYO tarafından başlatına kredi kampanyası kapsamında özellikle de hemen teslim konut projeleri için yoğun başvuru yapılmış Emlak Konut satışa çıkardığı konutların büyük bir bölümünü ilk 1 aylık süre zarfından satarak 10.7 milyarlık rekor satışa imza atmıştı.



Hatırlanacağı üzere konut sektörü 2018 ve 2019 yıllarında da benzer kampanyalara imza atılmış ve sıfır konutlar için anlaşmalı konut projelerine cazip fırsatlarla konut satışları yapılarak konut stoku sorunun çözümü amaçlanmıştı.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri