Gayrimenkul sektörüne Rus dopingi! Ev, otel, arsa, ofis ne bulursa alıyorlar

Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş sonrası her iki ülke vatandaşları da Türkiye'de konut alımına yönelmişti. Son olarak Rus şirketler ambargodan kaçmak için Türkiye'ye akın etmeye başladı.

Rusya- Ukrayna savaşının etkileri tüm dünyayı sallamaya devam ediyor. Avrupa büyük bir enerji krizi yaşarken Türkiye ise turizm gelirinde yaşanan kaybı diğer ülke pazarları ile kapatma yoluna gitmişti.

Savaşın başlaması ile beraber her iki ülkenin de vatandaşları da Türkiye'ye akın etmeye başlamıştı. Özellikle de Antalya resmen adeta Ruslar tarafından işgal edilmişti.

RUSLAR OFİS, OTEL, KONUT NE BULSA ALIYOR

Rusların Türkiye çıkarması tüm hızı ile devam ediyor. İlk olarak savaştan kaçan Ruslar tarafından başlatılan konut çılgınlığı ikinci evresine geçti. Dünyanın uyguladığı ağır yaptırımlardan kurtulmak isteyen Rus şirketler merkezlerini ve ofislerini Türkiye'ye taşımaya başladı.

Ruslar bir yandan ofislerini taşırken bir yandan da otel yatırımları yapmaya başladı. Beyaz yaka personelleri için konut alımı da yapan Ruslar gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Konu hakkında açıklama yapan Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Rusya, savaşla birlikte yaptırımlara maruz kalınca ticari operasyonlarını yürütmekte ve ihracat yapmakta zorlanıyor. Bu zorlukları aşmak için bir kısmı Türkiye’de gelip, ofis ve şube açtılar" diyerek ilginin arttığını söyledi.

KONUT FİYATLARI NASIL ETKİLENİR, EV FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Gayrimenkul sektöründe yüksek fiyatlara rağmen talepte canlanma devam ederken sektör temsilcileri ya talepte düşüş ya da arz tarafında bir artış olmadığı sürece konut fiyatlarına indirim olmayacağının altına çizdi. Konut fiyatlarını düşürmek için mutlaka yeni konut üretiminin arttırılması, arsa maliyetinin düşürülmesi ve sıfır konuta tapu harcı KDV indirimi gibi ek teşviklerin hayata geçirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri