Gayrimenkul Yatırımı İle Türk Vatandaşlarına AB Vatandaşlığı Veren Ülkeler!

Gayrimenkul yatırımı yaparak Avrupa Birliği vatandaşlığı veren ülkeler merak ediliyor. Türk vatandaşları hangi ülkelerden gayrimenkul satın alıp Avrupa Birliği vatandaşlığı elde edebilirler?

Türkiye'de belirli bir ekonomik imkanı bulunan vatandaşlar kendilerine geniş imkanlar sağlayacak olan Avrupa Birliği vatandaşlığını elde edebilmenin yollarını araştırıyorlar. Bu konuda en kolay yol bazı ülkelerden belirli limitlerin üzerinde fiyatlarla gayrimenkul yatırımı yapmak oluyor. Bu imkanı değerlendiren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ikinci bir vatandaşlık elde edebiliyorlar. Bazı Avrupa ülkeleri ise gayrimenkul yatırımı yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Avrupa Birliği vatandaşlığı fırsatı sunuyorlar.

AB VATANDAŞLIĞI NE İŞE YARAR?

Avrupa Birliği ülkelerinden kısıtlı olmayan bir şekilde vatandaşlık elde eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bazı imkanlara kavuşabilmektedirler. Bunların en önemlisi ise Avrupa Birliği vatandaşlarının vizesiz bir şekilde seyahat edebildikleri ülkelerde vize sorunu olmadan dolaşma hakkıdır. Ayrıca Avrupa'da oturma ve çalışma izni konusunda da tüm kapılar sonuna kadar AB vatandaşlığı alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulabilmektedir. Bu şekilde Avrupa'nın yüksek imkanlara sahip ülkelerinde çalışıp yaşayabilme imkanı sağlanabilmektedir.

GAYRİMENKUL SATIN ALARAK AB VATANDAŞI OLMAK!

Avrupa Birliği vatandaşlığı imkanından yararlanmak için bazı Avrupa ülkelerinde gayrimenkul yatırımı yapmak yeterli olabiliyor. Ancak bu gayrimenkul yatırımlarının alt limitleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bunun yanında bazı şartların da yerine getirilmesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından talep edilebilmektedir. Bu şartları karşılayanlar herhangi bir zorlukla karşılaşmadan AB vatandaşı da olabilmektedirler. Ayrıca AB vatandaşlığı yüzünden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından da çıkmaya gerek kalmıyor. İkinci bir vatandaşlık olarak AB vatandaşlığı kullanılıyor.

MALTA'DA GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPARAK AB VATANDAŞI OLMAK

Malta'da vatandaşlığa geçebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 270 Bin Euro değerinde bir gayrimenkul satın almaları gerekiyor. Bu koşulu yerine getirenler Malta vatandaşı olarak Ab vatandaşlığı imkanından yararlanabiliyorlar. Ayrıca ayrıca yıllık kirası en az 10 Bin Euro olan bir gayrimenkulü 5 yıl boyunca da kiralayarak Malta vatandaşı olunabiliyor.

İSPANYA'DA GAYRİMENKUL SATIN ALARAK VATANDAŞLIĞA GEÇME

İspanya da gayrimenkul satın alanlara vatandaşlığa geçme imkanı tanıyan ülkelerden birisi olarak kamuoyunda biliniyor. Ancak İspanya'nın koşulları diğer ülkelere göre bir daha ağır olduğu görülüyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öncelikle İspanya'da en az 500 Bin Euro değerinde bir gayrimenkul satın almaları gerekiyor. Bu satın alma işlemi vatandaşlık için yeterli olmuyor. İspanya hükümeti vatandaşlığa geçiş için 10 yıl ikamet süresi şartını uyguluyor. Bunu karşılayanlara AB vatandaşlığı kapısını açacak olan İspanya vatandaşlığı veriliyor.

BULGARİSTAN'DA GAYRİMENKUL SATIN ALARAK VATANDAŞ OLMAK

Bulgaristan'da vatandaşık alabilmek için kapıyı aralayarak olan işlemlerden en kolayı gayrimenkul satın almaktır. Bu ülkede 2022 değerine göre en az 512 Bin Euro bedeli olan bir gayrimenkul satın almak ile vatandaşlık temin edilebiliyor. Bu şekilde Bulgaristan vatandaşlığı kazanıp AB vatandaşlığı imkanlarından yararlanılıyor.

YUNANİSTAN'DA VATANDAŞLIK İMKANI

Yunanistan'dan vatandaşlık almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en az 250 Bin Euro değerinde gayrimenkul satın almaları gerekiyor. Bu işlemle Yunanistan'da oturum izni alınabiliyor ama bu vatandaşlık anlamına gelmiyor. Yunanistan vatandaşı olabilmek için 7 yıl ikamet şartının yerine getirilmesi gerekiyor.

EN KOLAY VATANDAŞLIK İMKANI PORTEKİZ'DE

Portekiz'den vatandaşlık almak oldukça kolay şartlarda olabiliyor. Öncelikle bu ülkeden eb az 280 Bin Euro değerinden gayrimenkul satın almak gerekiyor. Artından da 5 yıl ikamet şartı bulunuyor. Ancak yılda 7 gün Portekiz'de bulunarak 5 yıl sonra Portekiz vatandaşı olunabiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri