Gayrimenkul yatırımlarında arsalar konutları geçti!

Gayrimenkul sektöründe önemli değişimler yaşanmaya başlandı. Arsa yatırımları artarken konut yatırımları azalmaya devam ediyor.

Gayrimenkul sektöründe köklü değişimler yaşandığı sektör kaynakları tarafından bildirildi. Gayrimenkul denildiğinde akla ilk olarak konut geliyordu. Ancak son aylarda bu durum değişti. Artık yatırımcılar konut yatırımını ikinci plana attılar. Onun yerine ise arsa yatırımlarına yönelmeye başladılar. Arsa yatırımı yapmak daha cazip gelirken konut piyasası durgunluk içerisinde boğuşmaya devam ediyor.

KONUT YATIRIMI NEDEN GERİLEDİ?

Konut yatırımı yapmak isteyenlerden istenilen fiyatlar doygunluğa ulaştı. Fiyatların yüksek olmasından dolayı konuta erişin azaldı. Bu da konut satış rakamlarında gerilemelere neden oluyor. Konut yatırımı yaptıklarında yeteri kadar kazanç elde edemeyeceklerini düşünenlerin sayısının oldukça fazla olduğu biliniyor. Konut fiyatlarında bir balon oluştuğunu düşünen yatırımcılar en azından dolar bazında yılın geri kalanında konut fiyatlarının düşebileceğini düşünüyorlar.

ARSA YATIRIMI HIZ KAZANDI!

Uzun vadeli, bir yatırım modeli olan arsa yatırımı yapanların sayısında artış olduğu gözlemleniyor. Konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı insanlar konut alamayınca arsaya yöneldiler. Daha makul fiyatlardan arsa satın alabilen yatırımcılar bu yatırımı uzun vadeli olarak planlıyorlar. Uzun vadede arsa yatırımlarının kazançlı olduğu biliniyor. İyi bir lokasyonda satın alınan bir arsanın 6-7 kat kazandırabileceği sektör kaynakları tarafından ifade ediliyor.

EN KAZANÇLI ARSA YATIRIMI NEREDE?

Arsa yatırımı yaparken daha kazançlı çıkmak isteyenler bu yatırımları nerede yapmaları gerektiğini merak ediyorlar. Edinilen bilgilere göre en çok Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde arsa yatırımlarına talep gösteriliyor. İl bazında ise İstanbul, Antalya, İzmir ve Bursa ön plana çıkıyor. Ayrıca Çanakkale de arsa yatırımı taleplerinin yüksek olduğu yerler arasında gösteriliyor. Tüm bu verilere karşın her ilde kazançlı arsa yatırımı yapılabilir. Gelişmeye açık alanlarda bulunan arsalar satın alındığında bu arsalar yıllar içerisinde yüksek değerlere ulaşabiliyorlar. Bunun için doğru arsanın bulunup ona yatırım yapılması gerekiyor.

Emlak Haberleri Haberleri