Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İhaleyle Şehitkamil İlçesinde İş Yerleri Satışı Yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından resmi bir ilan yayımlanarak Şehitkamil ilçesinde bulunan ve belediye mülkiyetinde olan 5 adet iş yerinin ihaleyle satılacağı bildirildi.

Emlak sektöründe belediyelerce ihale ile satışı yapılan gayrimenkuller oldukça büyük ilgi görmeye devam ediyorlar. Belediyeler mülkiyetlerinde bulunan gayrimenkulleri atışa çıkararak belediye bütçelerine destek oluyorlar. Vatandaşlar ile belediyelerin satışa sundukları gayrimenkulleri bazı ihalelerde oldukça uygun fiyatlarla satın alabiliyorlar. Ayrıca ihale ile satışı yapılan gayrimenkullerde bazı avantajlı imkanlar da bulunuyor.

BELEDİYEDEN İHALEYLE SATILIK 5 İŞ YERİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir resmi ilan yayımlandı. Bu ilana göre Şehitkamil ilçesinde Taşlıca Mahallesi'nde bulunan 5 adet iş yeri ayrı ayrı ihale ile satışa çıkarıldı. Bu ihalenin Açık Teklif Usulü ile yapılacağı bildirildi. İhale tarihi 14 Nisan 2021 olarak açıklanırken ihale saati de 15:30 olarak duyuruldu. İhale yeri ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü şeklinde ilan edildi.

MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ihale ile satışa sunulacak olan iş yerleri için mali bilgilendirmede de bulundu. Buna göre satılacak 5 iş yerinin 1'i lokanta, 1'i kahvehane ve diğerlerinin bağımsız olacağı açıklandı. İş yerleri için belirlenen muhammen bedeller de bildirildi. Buna göre 355.000 TL ile 625.000 TL arasında değişen muhammen bedeller ilan edildi. Geçici teminat bedellerinin ise 10.650 TL ile 18.750 TL arasında değiştiği açıklandı.

İhaleye katılmak isteyen vatandaşların ihale şartnamesini 100 TL karşılığında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü'nden temin edebilecekleri bildirildi. Her iş yeri için ayrı bir şartname bedeli alınacağı belirtildi.

İhaleye çıkarılan iş yerlerinden satın almak isteyen vatandaşların 14 Nisan 2021 tarihi saat 12:00'a kadar istenilen belgeleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ile satacağı 5 iş yeri için ihale katılımcıları açık teklif verecekler. Muhammen bedel esas alınarak en yüksek teklifi verenler iş yerlerinin mülkiyetlerini maddi taahhütlerini yerine getirdikten sonra devrabilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri