Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konut İmarlı Arsaları İhaleyle Satışa Çıkardı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan resmi ilan ile iki adet konut imarlı arsanın ihaleyle satışa çıkarıldığı açıklandı. Hangi arsalar kaç TL’ye satılıyor?

Belediyeler mülkiyetleri kendilerine ait olan arazileri zaman zaman ihale yoluyla satışa çıkarıyorlar. Bu şekilde belediyeler kendi bütçelerine ek kaynak oluşturabiliyorlar. Gayrimenkul sektörü açısından ise bu satışların ayrı bir önemi bulunuyor. Piyasa kapsamında yer almayan araziler sektör içerisinde değerlendiriliyorlar.

KONUT İMARLI ARSALAR SATIŞA ÇIKARILDI

Taşınmaz satışı yoluna sıklıkla başvuran belediyelerden birisinin de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olduğu biliniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son ihale duyurusuna göre Şahinbey ilçesinde bulunan ve konut imarına sahip olan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Bu arsalar için istenen muhammen bedellerden ihale şeklinde kadar tüm detaylar kamuoyuna ilan edildi.

MUHAMMEN BEDELLER BELİRLENDİ

Şahinbey ilçesinde K.Kızılhisar Mahallesi’nde bulunan arsaların ilkinin 11.089 metrekare, ikincisinin ise 10.355 metrekare büyüklüğünde olduğu bildirildi. Bu arsaların konut imarlarının olduğu açıklandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arsaların ilki için 25 Milyon 504 Bin 976 TL, ikincisi için ise 23 Milyon 817 Bin 880 TL muhammen bedeller belirlediğini duyurdu. Arsaların rayiç bedelinin ise 2.300 TL olduğu açıklandı.

İHALE ŞEKLİ VE TARİHİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre arsaların satışı için ihaleler ayrı ayrı yapılacak ve teklifler kapalı teklif usulü ile alınacak. İhalelerin yapılacağı tarihin ise 27 Nisan olduğu açıklandı. İhaleye katılacak olanların dikkat etmesi gereken kurallar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna ilan edildi.

İhaleye katılarak en yüksek tutarlı geçerli teklifi veren gerçek veya tüzel kişiler bu arsaları satın almaya hak kazancaklar. Bu doğrultuda ihaleyi kazananlar ihale bedellerini ödedikten sonra arsaların mülkiyetlerini kendi adlarına tescil ettirebilecekler. Arsaların konut projeleri için oldukça uygun olmasından dolayı ihalelere yoğun talep olması bekleniyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri