Gazprom Doğalgaz İşleme Tesisi İnşaatı Rönesans İnşaat'a Emanet!

Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında yer alan Türkiye'nin gururu Rönesans İnşaat büyük bir başarıya daha imza attı. Dünya çapındaki projeleri ile adından söz ettiren Rönesans İnşaat Gazprom tarafından Baltık Denizi kıyısına kurulacak olan yeni doğalgaz işleme tesisi ve merkezi inşaatını üstlendi.

Rus Lider Vladamir Putin'in de katıldığı imza töreni ile Gazprom tarafından Baltık Denizi kıyısına kurulacak olan yeni doğalgaz işleme tesisi ve merkezi inşaat işlerini Türkiye'nin en büyük inşaat markaları arasında yer alan Rönesans İnşaat üstlendi.

Türk inşaat şirketi Rönesans’a ait Renaissance Heavy Industries, Alman Linde ve RusGazDobycha ortaklığı ile kurulan şirket tarafından inşa edilecek olan dev merkezin proje maliyeti ise tanıtımının yapıldığı internet sitesinde yer almadı.

AMUR GAZ İŞLEME TESİSİNİ DE RÖNESANS İNŞAAT HAYATA GEÇİRMİŞTİ

Rusya'da çok sayıda önemli projeyi üstlenen ve başarı ile yerine getirerek adını duyuran Rönesans İnşaat hatırlanacağı üzere 2018 yılında da Amur Gaz İşleme Tesisi için açılan ihalede birinci gelerek projeyi üstlenmiş, Maire Tecnimont ile beraber projeyi beraber hayata geçirmişti.

Yine Rönesans İnşaat tarafından üstlenilen dev doğalgaz işleme tesisi 2023 senesinde tamamlanacak. Tamamlandığı anda Rusya'ın en büyük doğalgaz işleme tesisi unvanını kazanacak olan merkez aynı zamanda dünyanın sayılı doğalgaz işleme tesisleri arasına da ismini yazdıracak.

Tesisin yıllık doğalgaz işleme kapasitesi 42 milyar metreküp olarak açıklanırken Yakutistan ve Irkutsky gaz üretim merkezlerinden gelen doğal gaz bu merkezde işlenerek kullanıma hazır hale getirilecek. Proje inşaat bedeli resmi olarak açıklanmazken Rus basını tarafından ise 1.5 - 2 milyar dolar civarında olacağı bilgilerine yer verildi.

Emlak Haberleri Haberleri