Gelir Şartı Olmadan, Çalışan Sigortalı Aileler için Geçerli Konut Desteği Nasıl Alınır?

Devlet tarafından sağlanan konut desteğinde iki ayrı planlama mevcut. Birincisi herkes için geçerli konut hesabı desteği ikincisi maddi imkanı olmayanların kendi evleri olması için sağlanan yardım.

Devlet desteği ile kendi evini almak isteyenlerin nereye başvuru yapacakları, hangi şartlarla ev alabilecekleri ve destek tutarları yeniden gündemde. Konut sektöründe fiyatların sürekli artması, önümüzdeki süreçte kiralık ev sektöründe yaşanabilecek sorunlar, yüksek kiralık ev fiyatları vatandaşların kendi evlerini almaları için limitleri zorlaması anlamına geliyor.

Kendi evini alacaklar için devlet tarafından sağlanan bazı destekler de mevcut. Ekonomik durumu iyi olmayanlar için sağlanan destekler dışında ise gelir şartı olmadan ödenen yardımlar var.

DEVLET DESTEĞİYLE KENDİ EVİNİ ALMAK İSTEYENLER

Kendi evini almak isteyenler için sağlanan ilk destek ödemesi konut hesabı. Uzun planlamalar sonunda kendi evini alacaklar için geçerl bu destek ile 2022'de yaklaşık 42 bin TL yardım almak mümkün. 2022'de destek ödemesi için ilk adımı atanlar ise önümüzdeki dönemlerde çok daha yüksek tutarlarda destek alabilecekler. Bu desteğin dışında ev alanı olan hatta evi olup çok kötü durumda olanlar için devlet yapım yardımı sağlıyor.

Gelir Şartı Olmadan Sağlanan Devlet Desteği

Gelir şartı olmadan herkesin faydalanabileceği devlet desteği, konut hesabıdır. Tüm bankaların uygulamasında yer alan konut hesabı vatandaşlar için birikim yapılmasını ve birikim sonunda ise destek alınmasını amaçlar. Müşteriler belli kurallar çerçesinde konut hesabında düzenli birikim yaparlar. Birikim yapılan süreye göre 3 yıl ile 5 yıl için destek alabilirler. Destek ödemeleri 2022 yılı şu miktarlarda olacak.

Ödeme süresi 36-47 ay arasında olanlar konut hesabı desteği ile 36 bin 768 TL hibe yardım alırlar.

Ödeme süresi 48-59 ay arasında olanlar konut hesabı desteği ile 39 bin 600 TL destek alırlar.

Ödeme süresi 60 ay ve üzerinde olanlar ise 42 bin 425 TL destek alırlar.

Gelir Şartı ile Hibe Destek Ödemesi

Devlet gelir şartı ile karşılıksız yardım sağlar. Bu yardım ile devletten 40.000 TL ve 70.000 TL ek ödeme almak mümkün. Bu destek ödemesi sadece sağlıksız durumda bulunan bir evde yaşayanlar için geçerli. Zor durumda olan aileler kendi evlerini yapmaları için 70 bin TL, prefabrik ev almaları için 40 bin TL ve ev tadilatı için ise 20 bin TL alabilirler. Başvurular Aile Bakanlığı'na yapılacak.

Emlak Haberleri Haberleri