Geriye Dönük 10 Sene İçerisinde Ev Alıp Satanlar Dikkat! Maliye Bakanlığı Binlerce TL Vergi Cezası Kesiyor

Yakın tarihte ev alıp, evini satacaklar, geriye dönük son 10 içerisinde ev alıp satanlar dikkat! Maliye Bakanlığı takipleri sıkılaştırdı.

Yakın tarihte ev alıp, evini satacaklar, geriye dönük son 10 içerisinde ev alıp satanlar dikkat! Maliye Bakanlığı takipleri sıkılaştırdı. Tapu harcını düşük göstermek, evin değerini düşük göstermek, eksik tapu harcı ödemek için yapılan yöntemler tespit edildi, cezası çok ağır olacak, tüm satışlar tek tek incelenecek!

Maliye Bakanlığı işe aldığı yüzlece maliye müfettişi ile vergi denetimlerini arttırdı.



Daha düşük tapu harcı ödemek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen tapu beyanı düşük gösterme yöntemi sıkı takip altına alındı.



Maliye Bakanlığı Çarpraz Kontrolle Yalan Beyanı Tespit Ediyor!



Maliye Bakanlığı düşük tapu harcı ödenen tüm satışları takip altına aldı.



Geriye dönük 10 senelik tapu satış işlemleri tek tek inceleniyor. Bu süre zarfında ev alıp satanların hem satış hem de alış beyanları inceleniyor.



Maliye Bakanlığı tüm yöntemleri deniyor ve tapu harcını düşük gösterenleri tek tek tespit ederek ceza kesmeye başladı. Vatandaşın adresine mektup gönderen Maliye Bakanlığı ceza hakkında uzlaşma için vergi dairelerine davet ediyor, vatandaş ceza ödüyor.



Konut Kredisi Çekenler Anında Tespit Ediliyor, Maliye Bakanlığı Evin İlanlarını Araştırıyor!



Maliye Bakanlığı söz konusu tespitleri çeşitli yöntemlerle yapıyor.



Özellikle de konut krediis çekerek ev alan kişiler çekmiş oldukları konut kredisi tutarı üzerinden büyük bir kolaylıkla sistem tarafından tespit ediliyor.



Kullanılan yazılım ile konut kredisi çeken milyonlarca kişinin çekmiş oldukları konut kredisi tutarı ve konut satışı esnasında beyan ettikleri konut satış tapu harcı tutarı otomatik olarak karşılaştırılıyor.



Yani konut kredisi çekerek ev aldıysanız ve tapu harcını düşük gösterdiyseniz sistemden otomatik olarak tespit ediliyorsunuz.



Parayı nakit dahi ödeseniz banka üzerinden ödeme yaptıysanız yine Maliye Bakanlığı tapu harcı beyanı yakınınında olan tüm nakit banka işlem akışını görüntüleyerek sizi tespit ediyor.



Maliye Bakanlığı Usulsüzlük Cezası Kesiyor



İlk olarak Maliye Bakanlığı tespit işlemlerini gerçekleştiriyor.



Lüks konutlarda verilen satış ilanları tek tek inceleniyor. Maliye Bakanlığı konut ilanlarını dahi takip ediyor.



Ardından usulsüzlük tespit edilerek vatandaşa aradaki farkı sormak için vergi dairesine davet ediyor.



Burada pişmanlık hakkı sunuluyor ve gerçek beyan için bir şans daha veriliyor. Vatandaş usulsüzlük yaptığını kabul ederse bu durumda gerçek tapu harcını ödemesine ek olarak yüzde 25 para cezası ödeniyor.



Örnek vermek gerekirse 250 bin liralık ev alan bir kişi bu evi 100 bin lira olarak beyan ettiyse bu durumda aradaki 150 bin liralık fark için yüzde 1,5 tapu harcı olmak üzere 2 bin 250 lira tapu harcı farkı ve 37 bin 500 lira da usulsüzlük cezası olmak üzere toplamda 39 bin 750 lira ödeyecek. Söz konusu tutarı hem evi satan kişi hem de evi satın alan kişi ayrı ayrı ödeyecek ve toplamda 79 bin 500 liralık ödeme yapılacak.



EMLAK365.COM ÖZEL HABERİDİR, AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN HABERİN BİR BÖLÜMÜ YA DA TAMAMI KOPYALANAMAZ / ALINTILANAMAZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri