Gezi Parkı İBB'den Alındı! Mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına Verildi

İstanbul Taksim meydanında yer alan Gezi Parkı'nın mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alındı. Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına devredildi.

Taksim Gezi Parkı'nın müliyetine ilişkin yeni karar açıklandı. Yeni karar kapsamında parkın mülkiyetinin İBB'den alındığı duyuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Gezi Parkının son durumuna ilişkin ise basın açıklamasında bulundu.

GEZİ PARKI MÜLKİYETİ DEVREDİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü basın bilgilendirme açıklamasında mülkiyetin devrine dair bilgiler verdi.

Kurum açıklamasında 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. Maddesi gereğince İnönü Meydanı 751 ada 1, 2 ve 3 parsel, Cumhuriyet mevkii 751 ada 4 parselin mülkiyetinin değiştiğini ve bu bölgelerin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına devredildiğini ilan edildi. Gezi Parkı'nın devir işlemleri ise 12 Mart tarihinde tamamlandı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 12 Mart tarihi itibariyle tescil işlemlerini tamamladı.

12 Mart Tarihinde Tescil İşlemleri Tamamlandı

Gezi Parkı'nın devrine ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü basın açıklamasında "2008'de yapılan kanuni düzenleme 'Vakıf yoluyla meydana gelip, her ne suretle olursa olsun Hazine, belediye, özel idareler, köy ve tüzel kişiliğin mülkiyetine geçmiş Vakıf Kültür Varlıkları Mazbut Vakfına Devrolunur' ibaresi yasa ile kanunlaştırılmıştır.

Bu kapsamda, 2008'den 2019'a kadar 647 eser, 2019'dan bu yana ise yine 367 eser Vakfına dönüştürülmüştür. Mülkiyeti vakıf olup da Vakfına rücu edilmeyenlerin ise çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

Emlak Haberleri Haberleri