Giresun Saat Kulesi Sosyal Medyayı İkiye Böldü! Eski Hali Mi, Yenisi Mi Daha Güzel?

Giresun Belediye Başkanı tarafından seçimlerin ardından Rumların çan kulelerine benzediği eleştirisi ile yıkılarak yerine yapılan yeni saat kulesi sosyal medyayı ikiye böldü ve büyük tartışmalara neden oldu. Giresun Belediyesi hangi parti, belediye başkanı kim, Giresun eski saat kulesi ile yeni saat kulesi arasındaki fark ne?

Giresun'da yapılan saat kulesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Kendisinden önce CHP'den aday olarak seçilerek belediye başkanlığı görevini üstlenen Kerim Aksu döneminde yapılan saat kulesini Rumların çan kulelerine benzediği eleştirisi ile yıktırma kararı alan yeni belediye başkanı tarafından yapılan saat kulesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Sosyal medyada yer alan saat kulesi resimleri kısa sürede yüksek miktarda paylaşım ve yorum alırken sosyal medyanın da en çok konuşulanları arasına girdi. Bazı kullanıcılar yeni saat kulesi görselini beğenirken bazı kullanıcılar ise saat kulesinin yeniden inşasına verilen paranın gereksiz olduğunu savunarak eskisinin daha güzel göründüğünü dile getirdi.

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI ŞENLİKOĞLU RUM ÇAN KULESİNE BENZEDİĞİNİ BELİRTEREK ELEŞTİRMİŞTİ.

Giresun Bulancak Durağı mevkii sınırlarında yer alan saat kulesi hakkında açıklama yapan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu "“Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için, gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz” diyerek kulenin yıkımına karar verdiklerini duyurmuştu.

Yürütülen çalışmalar sonrasında yeni kule Vali Enver Ünlü, Milletvekili Kadir Aydın ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından açıldı. Yeni Giresun Saat Kulesi yeşil rengi, Selçuklu yıldızı deseni ile dikkat çekerken yüksekliğinin 7 metre olduğu açıklandı.

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI KİM, GİRESUN BELEDİYESİ HANGİ PARTİDEN?

Giresun Belediyesi son yapılan yerel seçimlerde CHP'den AK Parti'ye geçmiş ve seçimleri AK Parti'den aday olarak gösterilen Aytekin Şenlikoğlu kazanmıştı.

Emlak Haberleri Haberleri