Goldman Sachs: Dolar Kuru Yükselmeye Devam Ederse Merkez Bankası Faiz Yükseltebilir!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan 100 baz puan faiz indirimi ve son dönemde yükselen dolar kuru verilerini değerlendiren Amerikalı yatırım bankası Goldman Sachs önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan 100 baz puan faiz indirimi ve son dönemde yükselen dolar kuru verilerini değerlendiren Amerikalı yatırım bankası Goldman Sachs önemli açıklamalarda bulundu. Dolar kurunda yaşanan yükselişin devam etmesi halinde Merkez Bankası faiz yükseltir mi, bankaların kredi faiz oranları yükselecek mi?

Piyasada fiyatlanan beklentilerden farklı olarak Merkez Bankası 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisini aşarak 100 baz puan faiz indirimi yaparak dikkat çekmişti.



GOLDMAN SACHS: TL DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDERSE ZORUNLU FAİZ ARTIŞI GELEBİLİR!



Goldman Sachs tarafından yayımlanan analiz notunda "Türk Lirası'nın daha da değer kaybetmesini önlemek için acil faiz artışları riski görüyoruz. Ancak son politika kararlarının bizi yetkililerin çıkışlar ya da diğer dış gelişmelerden daha az endişe duyduklarını düşünmeye yöneltmesinden dolayı, bunun nihayetinde lokal gelişmelere bir tepki olarak geleceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.



Yayımlanan raporda Merkez Bankası tarafından açıklanan 100 baz puanlık faizin kabul edilebilir olduğu ve hedeflenen büyüme rakamlarının tutturulabilmesi için gerekli olduğu belirtilirken bir sonra ki Merkez Bankası toplantısı ile ise en fazla 25 baz puan faiz indirimi yapılabileceği belirtildi.



7 LİRAYI AŞAN DOLAR KURU SAKİNLEŞTİ, 6.94 LİRA SEVİYESİNE ÇEKİLDİ



Merkez Bankası tarafından yapılan 100 baz puan faiz indirimi sonrasında dolar kuru 7 lira eşiğini bir kere daha aşmıştı. Gelen yoğun kar satışı baskısına dayanamayan dolar kuru an itibari ile 6.94 lira seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri