Güngören Belediyesi 96 Daire ve 9 Dükkan Satacak! İhale Duyurusu Fiyat Listesi İlan Edildi

İstanbul'da lojman satışı bekleyenler için toplu satış duyurusu geldi. Güngören Belediyesi Çiçindere Mahallesinde 96 daire ve 9 dükkan satışı yapacağını ilan ederek detayları açıkladı.

İstanbul Güngören Belediyesi konut satışı ihale duyurusu yayımladı. Şubat 2022 döneminde bir ihale gerçekleştireceğini duyuran belediye başkanlığı İstanbul'da lojman satışı için olacağını açıkladı. İstanbul Güngören'de ev almak isteyenler için fiyat listelerini açıklayan belediye başkanlığı ihale süreci hakkında da bilgi verdi. İşte yeni yayımlanan lojman satış duyurusunun detayları.

İSTANBUL'DA LOJMAN SATIŞ İLANI GÜNGÖREN BELEDİYESİ İHALEYE ÇIKACAK

İhale için başvuru yapmak isteyecek vatandaşlar için en düşük konut fiyatı 1 milyon 254 bin TL olarak açıklandı. Konutlar 1. kattan 6. kata kadar değişen konumlarda bulunurken üst katlarda fiyatlar artıyor. Konutların özelliklerine bakıldığında ise en küçük evin 2+1 tipinde olduğu ilan edilirken dairelerin büyüklükleri 3+1 ve 4+1 olarak değişiyor.

Konut dışında işyeri dükkan almak isteyenler için de ihale düzenleyecek olan belediye başkanlığı, satışların 8 milyon 400 bin TL'den başladığını dükkan satışları için rakamların 108 milyon TL'ye kadar ulaştığını ilan etti.

Konut Satış Listesinin Bir Bölümü

Dükkan Satış Duyurusu

Güngören Belediye Başkanlığı konut ve dükkan satışları için ihaleye katılmayı düşünenler için yapmış olduğu açıklamasında "Yukarıdaki nitelikleri ve tahmini bedeli belirtilen 105 adet taşınmazın satış ihalesi her bir bağımsız bölüm için ayrı ayrı olmak üzere, 2886 Sayılı Yasanın 36. maddesine göre, “Kapalı Teklif Usulü" ile yapılacaktır." açıklamasında bulundu. İhale işlemleri 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. İhaleye başvuruda bulunacak olanlar başvurularını yaptıktan sonra 8 Şubat tarihinde Gençosman Mahallesi Akyıldız Sokak Güngören / İstanbul adresinde bulunan Gençosman Kültür Merkezinde ihaleye katılacaklar.

İHALE BAŞVURUSUNDAN ÖNCE

İhale başvurusundan önce istekliler şartnameyi inceleyecekler. Şartaneme belediyenin emlak birimi üzerinden ücretsiz olarak incelenebilecek. Şartların uygun olması durumunda ise ihale başvuruları yapılacak. İhale başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar kurumun her bir daire için ayrı ayrı belirlediği geçici teminat bedelini ödeyecekler.

Teminat bedelini ödeyenler daha sonra Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi, Geçici Teminat makbuzu veya Banka Teminat Mektubu, Aslı ibraz edilmek şartı ile kimlik fotokopisi İhalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış İkametgah Belgesi ve varsa Vekaletnameyi kuruma teslim edecekler. İhale başvuru adresi Güngören Belediye Başkanlığı Proje Tanıtım Ofisi, Güven Mahallesi, Marmara Caddesi, No:38, Zemin Kat olarak açıklandı.

Emlak Haberleri Haberleri