Günlük kiralık evlerde yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de günübirlik evler ile ilgili yeni karar açıklandı. Bundan sonra sorumlu birini bulundurma zorunluluğu olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar ile günübirlik kiralanan evlerde yeni bir dönem başladı. Kimlik bildirme kanunun uygulanması ile ilgili yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmelik ile, yönetmeliğe ' günübirlik kiralanan ev ' tanımı eklendi.

Yeni dönemin başlangıcını yapan düzenlemeye göre, özel ya da resmi her türlü konaklama tesisleri ve işletmeler, tüm kayıtlarını bilgisayarda günlük olarak tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek durumunda olacaklar.

Kayıt altına alınan veriler ile yapılan tüm işlemler veri tabanında saklanacak ve 5 yıl boyunca muhafaza edilecek. Günübirlik kiralanan evlerde her an ulaşılabilecek durumda bir işletici bulundurulması zorunlu olacak.

Kimlik bildirim belgesi zorunluluğu kaldırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile, buralarda çalışanlara ait kimlik bildirim belgesi, işletici kimlik bildirim belgesi ve konutta kalanlara ait kimlik bildirim belgesi yürürlükten kaldırıldı.

Ayrıca öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler ve çalışanlarla ilgili bildirimler sorumlu işleticiler tarafından 3 gün içerisinde bilgisayar terminallerine bağlanılarak elektronik ortamda da yapılabilecek.

Elektronik ortamda bildirim yapmak isteyen iş yerlerinin sahibi, temsilcisi ya da kiracısı tarafından sorumlu işleticilerinin kimlik örneğine en uygun şekilde en yakın kolluk birimine bildirilecek.

Bu kapsamda günlük kiralık evler artık bağımsız, bir muhatabı olmayan yerler değil; her an ulaşılabilecek mahiyette sorumlu bir kişinin bulundurulacağı bir yer oldu.

Emlak Haberleri Haberleri