GYODER Başkanı Çekici açıkladı! Peşinatı olan ev alıyor

Konut satışlarının düşmesi ile beraber açıklanan veriler de sektör temsilcileri tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. GYODER Başkanı Neşecan Çekici de peşinatı olanların ev almaya yöneldiklerini ifade ederken birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Konut satış fiyatları ve konut kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber son yıllara göre konut satışları düştü. Konut satışlarının düşmesi ile beraber çeşitli kampanyalara imza atılırken nakit sıkıntısı çekenler de kredi faizlerinin düşmesini beklemeye başladı. Konut kredi faizlerinin düşmesi beklenirken sektör temsilcileri de piyasadaki son durumu değerlendirdi.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, Temmuz 2024 konut satış rakamlarını değerlendirdi. GYODER Başkanı Çekici, peşinatı olan vatandaşın ev sahibi olmak için şirketlerin kampanyalarından faydalandığını ifade ederken duruma dair de görüşlerini açıkladı.

''KISA VADEDE FAİZLERİN DÜŞECEĞİ, KONUT FİYATLARINDA DA YUKARI YÖNLÜ BİR HAREKET OLACAĞI İHTİMALİ GÜNDEMDE''

Konutta beklentilerin üzerinde gerçekleşen Temmuz ayı satışları sektör temsilcilerinin gündeminde yer aldı. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan GYODDER Başkanı Çekici, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz 2024 konut satışlarına dair yaptığı açıklamada Türkiye genelinde konut satışlarının temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre arttığını belirtti.

Bu tablonun şirketlerin kendi kampanyalarının işe yaradığını gösterdiğini belirten Çekici, peşinatı olanların fiyat artışı endişesi ile konut alımına yöneldiğine değindi. Kısa vadede faizlerin düşeceği, konut fiyatlarında da yukarı yönlü bir hareket olacağı ihtimaline karşın nakdi olanların konut yatırımı yaptığını ifade eden Çekici, konut satışlarının ağustos ayında da yükselmesini beklediklerini ifade etti.

Emlak Haberleri Haberleri