GYODER Başkanı Kalyoncu Açıkladı: AVM'ler Kapatılacak Mı, Alışveriş Merkezleri Eğitim ve Sağlık Merkezi Mi Olacak?

Koronavirüs salgınında en büyük darbeyi kısıtlama kararları ve vatandaşın yaşadığı pandemi korkusu ile alışveriş merkezleri aldı.

Koronavirüs salgınında en büyük darbeyi kısıtlama kararları ve vatandaşın yaşadığı pandemi korkusu ile alışveriş merkezleri aldı. Süreçte alışveriş merkezlerinin kapatılacağı iddia edilmişti. Konu hakkında GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de sayıları büyük bir hızla artan ve özellikle de büyükşehirlerde sayıları her geçen gün artarken alışveriş merkezleri pandemiden son derece olumsuz etkilenmişti.



İlk başta vatandaşların koronavirüse yakalanmaktan korkmaları ardından da zorunlu karantina kararları tedbirleri ile en çok ziyaret edilen sinema salonları ve restoranların kapatılması gibi kararlar sonrasında alışveriş merkezlerinin kapatılacağı gündeme gelmişti. Konu hakkında kritik açıklamalar GYDODER Başkanı Mehmet Kalyoncu tarafından yapıldı.



PANDEMİ SONRASI OFİS VE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KAPATILCAK MI, SÜREÇTEN NASIL ETKİLENECEK?



Pandemi nedeni ile vatandaşların evden çalışmaya başlamaları ile ofis projelerinin hızla kapatılması, alışveriş merkezlerin de düşen ziyaretçi sayısı ile durma noktasına gelmesi ile kapatılacakları konuşulmuştu.



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu yapmış olduğu açıklamasında pandemi nedeni ile e ticaretin büyük bir hızla büyüdüğünü belirterek yaşanan bu olaylar bazı kişilerin "alışveriş merkezleri kapatılacak, bu alanlar lojistik merkezi ve sağlık merkezi olacak" söylentilerinin çıktığına dikkat çekti.



Kalyoncu bu öngörülerin hatalı olduğunu belirterek AVM'lerin buluşma noktası olduğunu söyleyerek "AVM'lerin sadece mağazaların bir araya geldiği yapılar olmadığını, tabiatla uyumlu, teknolojinin imkanlarından faydalanan ve iyi tasarlanmış olduğu takdirde bir buluşma mekanı olduğunu gördük. Bu açıdan alışveriş merkezlerinin geliştiricisinden, yatırımcısına, perakendecisinden kiracısına ve müşterisine kadar önemli bir yer tuttuğunu, 'kazan-kazan' modeliyle aslında herkesi mutlu ettiğini gördük" dedi.



Alışveriş Merkezleri yanı sıra ofis projelerinin de geleceğini değerlendiren Kalyoncu ofislerde metrekarelerin düşeceğini, daha ziyade evden çalışılacağı için şehir merkezine yakın yerler yerine fiziki anlamda değer verilen projelere yer verileceğini dile getirdi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri