Haftanın gayrimenkul duyurular! Lojman, hazine arazisi, kiralık işyerleri, arsalar

Kamu kurumlarının satışa çıkardığı çok sayıda gayrimenkul bu hafta içerisinde satılacak. Kamu kurumlarının yayımladığı satılık lojman hazine arazisi imarlı arsalar kiralık işyerleri ve ilan detayları.

Emlak365.com - Kamu kurumları kendilerine ait olan yada mülkiyeti hazine kapsamında bulunan gayrimenkulleri satışları ve kiralanmaları için duyurular yayımlarlar. Bu duyuru belli bir süre içerisinde başvuru yapılabilecek ve daha sonra ihale düzenlemesini kapsayan ilanlardan oluşur. Nisan ayının ikinci haftasında yayımlanan bu tür ilanları bizlerde sizlerle paylaşıyoruz. İşte kamudan satılık kiralık gayrimenkuller listesi.

KAMUDAN SATILIK KİRALIK SATILIK GAYRİMENKULLER 18-22 NİSAN DUYURULARI

Nisan ayının ikinci haftasında yayımlanan duyuruların çoğunluğu toprak satışları için oldu. Kamu kurumları birçok kentte imarsız araziler, tarım arazileri, konut veya ticari alan imarlı arsa satışları yapacaklarını ilan ettiler. Bu duyuruların yanında kamudan satılık konutlar bulunuyor. İki kamu kurumu ise boş konumda dairesi olduğunu ve bu dairelerin ihale sonrası belirlenecek hak sahiplerine kiralanacağını açıkladı.

Çoğunluğu belediye başkanlığı olmak üzere çok sayıda il ve ilçe belediye başkanlığı da farklı vasıflarda olan dükkanların kiralanacağını açıkladı. Kiralık işyerleri genellikle 1 yıllığına, 3 yıllığına, 5 yıllığına ve 10 yıllığına kiralanmasını içeriyor. Belediyeler 10 yıllık süreç için en fazla kira ödeme teminatı veren isteklilere dükkanları kiralar. Belediyeler dışında okul, hastane ve benzeri kurumlarda bulunan işletmelerin ihaleleri de listelerde yer alıyor.

Kamudan Satılık Lojman İlanları 18 Nisan Pazartesi - 22 Nisan Cuma

Kamudan Kiralık Lojman İlanları 18 Nisan Pazartesi - 22 Nisan Cuma

Kamudan Satılık İmarsız Arazi, Tarım Arazisi İlanları 18 Nisan Pazartesi - 22 Nisan Cuma

Kamudan Satılık İmarlı Arsa İlanları 18 Nisan Pazartesi - 22 Nisan Cuma

Kamudan Kİralık İşyeri İlanları 18 Nisan Pazartesi - 22 Nisan Cuma

GAYRİMENKUL KİRALAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Kamu kurumlarının yayımladığı duyurular ile ilgilenen vatandaşlar alım yada kiralama işlemlerini doğrudan tamamlamıyorlar. Kurumlar bir ihale ilanı ile gayrimenkulleri kamuya duyuruyor. Bu ilanlarda bildirilen sürelerde vatandaşların başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemlerini evrak teslimi ve teminat bedeli ödenmesi ile yapılıyor. Kurumdan şahsen tamamlanan başvuru işlemleri sonrası vatandaşlar ihale gün ve saatinde açık artırmaya katılıyorlar. Muhammen bedel üzerinden ilk teklif sunuluyor. En yüksek teklifi veren alım yada kiralam hakkı elde ediyor. Daha sonra kurum ile sözleşme imzalanıyor ve süreç tamamlanıyor.

Emlak Haberleri Haberleri