Haksız İşgal Tazminatı Ecrimisil Borcu Olanlara Yapılandırma Müjdesi! 72 Bin Liralık Borç 15 Bin Liraya Düşecek

Yapılandırma Resmi Gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe girerken devlete borcu olan milyonlarca kişiye de hem borçlarında büyük indirim hem de taksitle kolay ödeme imkanı sunulmuştu. Süreçte bir müjde de hazine arazisi işgali nedeni ile alınan Ecrimisil ya da bir diğer adı ile haksız işgal tazminatı borcu olanlara geldi. Ecrimisil yapılandırma 2021 detayları haberimizde...

Haksız işgal tazminatı olarak ta anılan Ecrimisil borcu olanlara yapılandırma müjdesi geldi. Hazine arazisi vasfında olan taşınmazları işgal eden kişilere kesilen ecrimisil ya da diğer adı ile haksız işgal tazminatı için yapılandırma müjdesi verildi.

Ecrimisil borcu olanlar yapılandırma kapsamına alındı. Bu sayede devlete ödemeleri gerekenler borçlarında büyük indirim desteği sağlanacak. Hazineye ait olan taşınmazları işgal eden yani izinsiz olarak kullandıkları tespit edilen kişilere kesilen ecrimisil borcu ödeme kolaylığı detayları haberimizde....

72 BİN LİRALIK ECRİMİSİL BORCU DAVADAN VAZGEÇİLİRSE 15 BİN LİRAYA DÜŞECEK!

Konu hakkında özel bir haber hazırlayan Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş Hazineye ait taşınmazın işgali nedeni ile hesaplanan 72 bin liralık haksız işgal tazminatı tutarının ödemesi gereken mükellefin davasından vazgeçmesi durumunda 56 bin 752 liralık bölümünün silineceğini söyledi.

Devletin toplam tutarı 1 milyar liraya yaklaşan ecrimisil alacağı bulunduğu belirtilirken sağlanan büyük avantaj ile haksız işgal tazminatı ödemesi gereken kişilerin bu fırsatı mutlaka değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

ECRİMİSİL YAPILANDIRMA 2021 BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Devlete ecrimisil borcu olanlar bu borçlarını yapılandırmak için ilk olarak daha önce dava açtılarsa bu durumda açmış oldukları davadan vazgeçtiklerine yönelik olarak Milli Emlak Müdürlüğü'ne 3 dilekçe yazarak başvuruda bulunacaklar. Aynı süreçte hazırlanan Ecrimisil ihbarnamesi örneği de de doldurularak 31 Ağustos tarihine kadar Milli Emlak Müdürlüklerine teslim edilecek.

Bu şekilde başvuruda bulunan kişilerin Ekim 2019'da mükellefe tebliğ edilmiş ancak halen dava süreci devam edene 72 bin liralık ecrimisil borcu yapılandırma ile 38 .bin 238 liraya kadar düşürülecek. Yapılandırılan borcun 30 Eylül tarihine kadar ödenmeyip, hesaplanacak 4 bin 656 liralık geç ödeme zammı ile birlikte 15 Ekim tarihine kadar ödenmesi durumunda ise yüzde 50 oranında indirim imkanı sunulması ile birlikte bu borç 15 bin 250 liraya kadar çekilmiş olacak.

Emlak Haberleri Haberleri