Halen Yayında Olan Lojman Satış İlanları ve Kamu Konutu Satılan Şehirler

Türkiye geneli farklı kamu kurumları çeşitli illerde lojman satışı yapıyorlar. 1+1 daireden 4+1 daireye kadar çeşitli büyüklüklerde satılan evler için talep edilen muhammen bedeller ise satış ilanında bildiriyor. Bu ilanlara nasıl ulaşılacağı, hangi illerde satış yapılacağı ve lojman satışı başvuru işlemlerine dair süreç bilgileri şöyle;.

Türkiye geneli farklı kamu kurumları çeşitli illerde lojman satışı yapıyorlar. 1+1 daireden 4+1 daireye kadar çeşitli büyüklüklerde satılan evler için talep edilen muhammen bedeller ise satış ilanında bildiriyor. Bu ilanlara nasıl ulaşılacağı, hangi illerde satış yapılacağı ve lojman satışı başvuru işlemlerine dair süreç bilgileri şöyle;

Çeşitli devlet kurumları farklı platformlar üzerinden lojman, kamu konutu satışı için ilanlar yayımlıyorlar.



Bu satış ilanları ile ev almak isteyen vatandaşlar ise ihale usulü gerçekleştirilen bu satışlara başvuruda bulunmak zorundalar. Lojman almak isteyenler için Ekim ayı sonu ilanlarını araştırdık. İşte yayında olan o duyurular.



KAMU KONUTU, LOJMAN SATIŞ İLANLARI



Kamu kurumları tarafından satılığa çıkarılan daireler hem internetten hemde başka alanlardan vatandaşlara ulaştırılıyor.



Günlük yayımlanan ilanları incelemek isteyen vatandaşlar başta Resmi İlan Portalı olmak üzere bu tür siteleri takip edebilirler. Vatandaşlar kendi şehirlerinden yada başka şehirlerde kendilerine uygun satış bulmaları durumunda başvurularını ilanı yayımlayan kurumlara iletirler.



Öncelikli Satış Hakkına Dikkat



Söz konusu kamu konutu satışlarında vatandaşların dikkat edecekleri bir husus da öneclikli satış hakkı.



Eğer satışa çıkarılan kamu konutunun içerisinde herhangi bir kamu personeli oturuyorsa konut satışında ilk alım hakkına sahiptir. Ancak konut boşsa veya dolu konutun içerisinde ki personel konutu almayacaksa başvurular herkes tarafından yapılabilir.



SATIŞTA OLAN LOJRMANLAR İLLERE GÖRE LİSTE











İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ



Kamu konutları tarafından satışa çıkarılan konutlar için başvuru yapacak olan vatandaşlar, ihale ilanı yayımlayan kuruma ulaşacaklar. Burada satış şartnamesini görecek olan istekli vatandaşlar daha sonra başvuru için karar alırlarsa satış şartnamesini alıp, geçici teminat bedelini ödeyip başvurularını yapacaklar.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri