Haliç'i Kim Temizledi? Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcı Birpınar Ekrem İmamoğlu'na Yanıt Verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan Haliç paylaşımı yeni bir polemik konusu haline getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan Haliç paylaşımı yeni bir polemik konusu haline getirildi. Haliç yeniden doğuyor paylaşımı ile büyük yankı uyandıran Başkan İmamoğlu'na sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar Haliç Dip Çamuru Tarama ve Susuzlaştırma Tesisi projesi hakkında bilgi verirken Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma tesisi projesini de yeniden gündeme taşıdı. Detaylar haberimizde...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından sosyal medya hesabı üzerinden "Haliç Yeniden Canlanıyor" paylaşımı kamuoyu gündeminde yeni bir polemik konusu oldu.



HALİÇ'İ KİM TEMİZLEDİ, HALİÇ PROJESİ KİME AİT?



Konu hakkında en büyük tartışma Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan paylaşımda Haliç Dip Çamuru Tarama ve Susuzlaştırma Tesisi projesinin sahiplenme iması olmuştu.



Haliç'i kim temizledi tartışmalarını yeniden alevlendiren bu tartışmalara en sert yanıt ise Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar tarafından verildi.



Kendisi de su mühendisliği konusunda çok sayıda yayına imza atan Prof. Birpınar Başkan Ekrem İmamoğlu'na tepki göstererek "İhalesi, projesi, sözleşmesi 2018 yılında bitmiş, yüklenici belirlenerek işe başlanmış olan "Haliç Dip Çamuru Tarama ve Susuzlaştırma Tesisi" projesi için; Nasıl olur da kendi geliştirdiğiniz, ürettiğiniz bir projeymiş gibi lanse ediyorsunuz?





Haliç için hayati derecede önem arz eden Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma projesini; Kokuya neden olması ve çevre kirliliğine yol açması gibi mesnetsiz nedenlerle iptal ederken, Daha çok kokuya yol açacak bu projeyi nasıl olur da savunuyorsunuz? Çok değil, 6 ay önce uyarmıştık. "Haliç tekrar kokulara boğulmasın" demiş, "Bunun için yapılan yatırımlara destek olun" çağrısında bulunmuştuk.



Çünkü; "Çevreyi siyaset üstü görüyor, Çevreye yapılan yatırımları önleyici hekimlik" olarak değerlendiriyoruz. Çağrımızı bir kez daha yineliyoruz; Gelin, Kağıthane'deki ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini tekrar değerlendirin. Haliç'in balıkları, yunusları da yapraklara eşlik etsin, alkışa katılsınlar. Hayırlı işlerin karşısında değil, yanında olmak yakışır..." diyerek söz konusu projenin 2018 yılına ait olduğunu duyurdu.



Yapılan açıklamalara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verilecek olan yanıt merak konusu olurken siyaset gündeminin yeni polemik konusu da belirlenmiş oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri