Halkalı - Bahçeşehir banliyö hattı ne zaman açılacak, ilk sefer saat kaçta?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan Halkalı - Bahçeşehir banliyö hattı hizmete açılıyor. Halkalı - Bahçeşehir hattı ne zaman açılacak, sefer saatleri kaçta? İşte yanıtı.

Megakent İstanbul'da raylı sistem ağı günden güne genişliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) İstanbul halkına bekledikleri haberi verdi. Yeni açılacak Halkalı - Bahçeşehir Banliyö hattı ile ilgili önemli gelişme, TCDD'nin sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu.

Halkalı - Bahçeşehir banliyö hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaları iki yıldır devam eden ve büyük ölçüde tamamlanan Halkalı- Bahçeşehir banliyö hattı için sona gelindi. Yeni tren hattı ile Halkalı - Bahçeşehir arasındaki mesafe 22 dakikaya düşecek. Vatandaşlar, 13.5 kilometre uzunluğundaki hatta İstanbul Kartları ile seyahat edebilecekler. Söz konusu hattın Konutbirlik, Altınşehir ve Ispartakule ara duraklarının inşası ise hala devam ediyor.

TCDD'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Halkalı - Bahçeşehir - Halkalı banliyö seferlerinin 23 Mayıs 2022'de başlayacağı duyuruldu. Açıklamada, sabah ve akşam yapılacak olan seferlerin toplam 22 dakika süreceği belirtildi.

Halkalı - Bahçeşehir banliyö hattı seferleri ne zaman, saat kaçta?

TCDD'nin açıklamasına göre, sabah Halkalı kalkışlarının saat 06.30'da, Bahçeşehir kalkışlarının da 07.00'de yapılacağı duyuruldu. Akşam seferleri ise Halkalı'dan saat 18.30 kalkış ve Bahçeşehir'den ise 19.00'da kalkış olacak şekilde belirtildi.

7 metro hattında çalışmalar devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen, İstanbul'daki 7 ayrı metro hattı için çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Halkalı - Bahçeşehir banliyö hattını kullanmak isteyen vatandaşlar, yalnızca 22 dakika sürecek olan yolculuk için İstanbul Kart'ları ile seyahat edebilecekler. Söz konusu hattın ilk seferleri ise 23 Mayıs 2022 pazartesi günü (yarın) başlıyor.

Emlak Haberleri Haberleri