Halkbank ucuz konut fırsatlarını açıkladı! Konut kredisi desteği ile 200 Bin TL'ye satılık evler!

Ucuz konut ve kolay ödeme imkanları ile ev sahibi olmak isteyenler için Halkbank yeni konut satış ilanlarını yayınladı. Halkbank 200 Bin TL'den başlayan fiyatlarla konut satışı yapılacağını açıkladı.

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenlerin umutlarını yavaş yavaş kaybettikleri bir dönemden geçiliyor. Kur yükselişleri, inşaat maliyetlerindeki artış ve yüksek enflasyon gibi nedenlerle konut fiyatları çok sayıda vatandaşın erişebileceği seviyenin çok üzerine çıktı. Bundan dolayı da ucuz konut arayışları hız kazandı. Bankaların yaptıkları konut satışları ise vatandaşlar için fırsat olabiliyor. Belirli bir peşinat ödeyebilme imkanı olan vatandaşlar konut kredisi desteği ile bu fiyatı oldukça ucuz konutları satın alabiliyorlar. 

HALKBANK UCUZ KONUT SEÇENEKLERİNİ ARTTIRDI!

Halkbank tarafından satışa çıkarılan konutlar sürekli olarak vatandaşların takibinde bulunuyor. Ev sahibi olmak isteyenler artık emlakçılara veya konut satış ilanı yayınlanan internet sitelerine bakmıyorlar. Onun yerine bankaların satışa çıkardıkları ikinci el konutlara dair büyük bir ilgi oluştu. Bu ilginin ana sebebi ise tamamen düşük maliyet oluyor. Halkbank da kamu bankası olarak vatandaşları ucuz konutlarla buluşturmaya devam ediyor. 

Konut satış ilanlarına yeni eklemeler yapan Halkbank'ın bu yeni ilanlarında her zaman olduğu gibi yine düşük fiyatlar dikkat çekiyor. Halkbank kredi kullandırdığı müşterilere ait olan bu konutları sorunlu kredilerin karşılığında devralıyor. Halkbank'ın mülkiyetine geçen bu konutlar banka için çok da büyük bir anlam ifade etmiyor. Üstelik bu konutlar için Halkbank bir de kredi zararını yüklenmek zorunda kalıyor. Bu zararın tanzimi ise konutların satışı ile gerçekleşebiliyor. Türk lirasının hızlı değer kayıpları düşünüldüğünde ise bu konutların acil olarak satışının banka için büyük bir anlamı bulunuyor. Bundan dolayı da emlak piyasasının çok altında fiyatlar belirlenebiliyor. 

HALKBANK'TAN 200 BİN TŞ'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATILIK KONUTLAR

Halkbank gayrimenkul satış ilanlarına yenilerini ekleyerek ucuz konut alternatiflerini genişletti. Buna göre Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 113 metrekarelik konut 220 Bin TL'ye, Ağrı Merkez'de 130 metrekare konut 360 Bin TL'ye, Mardin Kızıltepe'de 153 metrekarelik konut 360 Bin TL'ye, Erzurum Horasan'da 115 metrekarelik konut 252 Bin TL'ye, Gümüşhane Şiran'da 95 metrekarelik konut 265 Bin TL'ye, Mardin Kızıltepe'de 135 metrekarelik konut 210 Bin TL'ye satışa çıkarıldı. 

Halkbank bu konutları satın almak isteyenlere aylık yüzde 1,29 faizle konut kredisi desteği de verebiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri