Hane halkının yüzde 60'ı kendi evinde oturuyor

TÜİK Bina ve Konut Nitelikleri Araştırması 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de hane halklarının büyük bir bölümü 2 katlı binalarda yaşıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından merakla beklenen  Bina ve Konut Nitelikleri Araştırması 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de yaşayan nüfusun konut tercihleri hakkında verilere yer verildi. Uluslararası alanda Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği (AB) tarafından nüfus konusunda ülkeler arası karşılaştırılabilir istatistikler elde edilmesi için çalışma yapılması önerilmişti.

Yapılacak olan araştırma için ise  yıl sonu "0" ile biten yıllara yakın yılların tercih edilmesi istendi. Yapılacak olan araştırma için ülkelerin "nüfus ve konut sayımı" verilerinin toplanması istenirken konu hakkında TÜİK beklenen raporunu yayımladı. 

TÜİK HANEHALKI KONUT TERCİHLERİ AÇIKLANDI! 

TÜİK Nüfus ve Konut Sayımı (NKS), 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'deki hanehalklarının yüzde 17,3'ü 2 katlı binalarda, yüzde 14,4'ü 5 katlı binalarda, yüzde 13'ü 6 katlı binalarda ve yüzde 11,7'si ise tek katlı binalarda ikamet ediyor. 

TÜRKİYE'DE EV SAHİPLİĞİ ORANI YÜZDE KAÇ?

Açıklanan raporda yer alan veriye göre hane halklarının konuttaki mülkiyet durumun da belli oldu. Rapora göre nüfus dağılımına bakıldığında kendi konutuna sahip olan kişilerin oranı yüzde 60,7 olarak gerçekleşti. 

Oturduğu konutta kiracı olan kişilerin oranı yüzde 27 olarak ilan edilirken nüfusun yüzde 8,4'ünün ise oturdukları konutun sahibi olmayan fakat kira da ödemeyen kişilerden oluştuğu belirtildi. Kalan nüfus dağılımına göre ise yüzde 0,9'unun da lojmanda oturan hane halklarından oluştuğu belirtildi. 

Emlak Haberleri Haberleri