Hangi Ülke Vatandaşları Türkiye'den Gayrimenkul Alabilir / Alamaz 2018

Türkiye gayrimenkul sektörü yükselen yabancılara konut satışı rakamları ile büyümeye devam ediyor. Peki, yabacılar nereden konut alabilir, nereden alamaz?

Türkiye gayrimenkul sektörü yükselen yabancılara konut satışı rakamları ile büyümeye devam ediyor. Peki, yabacılar nereden konut alabilir, nereden alamaz?

Hangi Ülke Vatandaşları Türkiye'den Gayrimenkul Alabilir?



Gayrimenkul satışı yaparken Türkiye'nin güvenliğini sağlamak amacı ile bazı yasaklar uygulanmaktadır. Örneğin ülke güvenliğinin sağlanması adına Hatay, Kilis, Mardin illerinde ve Gökçeada ve Bozcaada’da ne yazık ki artık yabancılara konut satışı yapılmamaktadır.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilan metnine göre Türkiye ile sınırı olan ülkelerin vatandaşları, kendi ülkelerine sınır illerimizden taşınmaz edinemezler. Yunanistan (sınır ve sahil illerimizden): Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya bu iller arasında bulunmaktadır.



Buna ek olarak Bulgaristan vatandaşları Edirne ve Kırklareli illerimizden; Irak vatandaşları Şırnak ve Hakkari illerimizden; İran vatandaları Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır vatadndaşlar ıise ; Azerbaycan :Iğdır ilimizde; Gürcistan vatandaşları Ardahan ve Artvin illerimizde taşınmaz edinemezler. Bunların dışında kalan yabancılar ise özel bir durum söz konusu olmadığı durumlarda ev sahibi olabilmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri