Hangi Ülkenin Vatandaşları Türkiye'den Ev Satın Alıyor?

2018 Şubat ayında Türkiye’den en fazla konut alanlar yine Iraklı vatandaşlar. Geçtiğimiz ay Türkiye’den toplamda 1730 konut alan yabancıların 310’u Irak, 179’u Suudi Arabistan, 129’u Rusya, 123’ü İran ve 119’u ise Afganistan vatandaşları oluşturmakta.

2018 Şubat ayında Türkiye’den en fazla konut alanlar yine Iraklı vatandaşlar. Geçtiğimiz ay Türkiye’den toplamda 1730 konut alan yabancıların 310’u Irak, 179’u Suudi Arabistan, 129’u Rusya, 123’ü İran ve 119’u ise Afganistan vatandaşları oluşturmakta.

Genellikle vatandaşlık alabilmek için diğer ülkelerden çok sayıda kişinin ülkemizde emlak yatırımı yaptığı gerçeği bilinmekte. Uygun fiyatlar ile aldıkları yazlık ve kışlık konutlar sayesinde hem Türk vatandaşlığına hak kazanmakta, hem de tatil zamanlarında gelebilecekleri eve sahip olmaktadırlar.


En Çok İstanbul’dan Ev Alıyorlar


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 yılı Şubat ayına ait konut satışları istatistiklerine göre Türkiye’de yaklaşık 100 bin konut satıldığı tespit edildi. Bu sayının ise yaklaşık yüzde 20’si İstanbul için geçerli. Yani kısacası İstanbul, konut alımında en gözde il olarak ilk sırada yer alıyor.

En Fazla Konutu Yine Onlar Alıyor


2018 Şubat ayında Türkiye’den en fazla konut alanlar yine Iraklı vatandaşlar. Geçtiğimiz ay Türkiye’den toplamda 1730 konut alan yabancıların 310’u Irak, 179’u Suudi Arabistan, 129’u Rusya, 123’ü İran ve 119’u ise Afganistan vatandaşları oluşturmakta. Liste Kuveyt, Mısır ve Almanya olarak devam etmekte.

Avrupa Vatandaşlarının İlgisi Azalıyor


TÜİK’in istatistiklerini incelediğimizde, Türkiye’den konut alan Avrupa vatandaşlarının sayısında bir düşüş olduğu görülmekte. Önceden Türkiye’de konut alımında yoğun ilgi gösteren Alman vatandaşların geçtiğimiz Şubat ayında 53 adet ev aldığı, Hollanda vatandaşlarının ise 43 adet konut satın aldığı görülüyor.

İşte Yabancıların İstanbul’dan Sonra En Çok Konut Aldıkları İller


Yabancıların en çok İstanbul’dan konut satın aldıkları biliniyor. Şubat 2018’de İstanbul’da yaklaşık 600 adet konut, yabancı ülke vatandaşları tarafından satın alınmış. İstanbul’un eşsiz güzelliği ve tarihi dokusu, yabancıların İstanbul’u tercih etme sebeplerinin başında geliyor. İstanbul’dan sonra yabancıların en çok konut aldığı ilimiz Antalya. Öyle ki yaz aylarında en çok turist alan ilimiz olan Antalya’da yazlık konut alımlarının dışında kışlık olarak da kullanmak üzere yabancılar konut alımı yapmakta. Şubat 2018’de Antalya’da yabancı ülke vatandaşları tarafından satın alınan konut sayısı yaklaşık olarak 420 adede ulaşmış durumda. Yine kış sporları ile ön plana çıkan Uludağ’ın bağlı olduğu Bursa ilimiz, Antalya’dan sonra listede yerini almış durumda. Bu illerimiz ise Yalova, Trabzon ve İzmir takip etmekte.

Emlak Haberleri Haberleri