Harika Bir Salona Sahip Olmak İçin Salon Dekorasyon Önerileri Nelerdir?

Salon evdeki en önemli odalardan biridir. Peki, salon dekorasyonu nasıl yapılmalıdır, salon dekorasyonu için dikkat edilmesi gerekenler neler?

Salon evdeki en önemli odalardan biridir. Peki, salon dekorasyonu nasıl yapılmalıdır, salon dekorasyonu için dikkat edilmesi gerekenler neler?

Evin diğer odaları misafirler tarafından çok fazla görülmezken salon herkesin ziyaretine uğramaktadır. Salon dekorasyonu öneminin yanında salonda rahatlık da büyük önem taşımaktadır. Salon dekore edilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İşte size harika bir salona sahip olmanız için öneriler; öncelikle salonda kullanılan renk tonları önemli bir husustur.



Küçük Salanlor İçin Duvar Boyası Nasıl Seçilmeli?



Eğer, salonunuz küçük ise duvarlarınızı açık renk ile boyamalısınız, açık renkli eşyaları seçmelisiniz. Salon yerleştirmede yapılan en büyük hatalardan biri de çok aksesuar kullanmaktır. Kullanılan tüm bu biblo ve diğer aksesuarlar çeşitleri bir arada sergilenmezse, göz yorgunluğuna yol açar ve salonda ferah bir görüntüye kavuşmanızı engelleyebilir.



Televizyon Nereye Konulmalı?



Evdeki bitkileri de, salonun en güneş alan bölümüne koymalısınız. Yine dikkat etmeniz gereken, toplu bir biçimde yerleştirmektir. Salonun en önemli eşyalarından biri televizyondur. Televizyonu doğru konumlandırmanız hem insanların rahatı için hem de görünüm için önemlidir.



Televizyonu ortaya bırakmak yerine duvara yakın tutmanız herkes tarafından kolay görülmesine de yardımcı olacaktır. Televizyondan sonra salonda en çok yer kaplayan eşyalardan biri yemek masasıdır. Yemek masasının salonun herhangi bir yerde değil ferahça kullanılan bir yerde olması gerekir. Harika bir salona sahip olmanız için öneriler bu anlatılanlarla sınırlı değildir.



Yemek Masası Nasıl Yerleştirilmeli?



Salonların tiplerine göre çeşitleri bulunur. Mesela evlerin çoğunda dikdörtgen salon görülmektedir. Dikdörtgen salonlara koltuk takımları kolayca sığacaktır ve çok da güzel görünüm elde edilecektir. Koltuk takımları bir köşede, yemek takımı bir köşede olarak ev düzenlemesi yapılabilir ve harika bir salon olur.



Yemek takımı masasının mutfağa yakın olarak koyulması da yemekli misafir olduğu zaman size kolaylık sağlayacaktır. Yemek takımı masasının salon gibi dikdörtgen olması salona ayrı bir şıklık katabilir. Harika bir salon nasıl dekore edilir sorusuna cevap bu bilgilerle sınırlı değildir.



Eğer salonunun şekli kare biçimindeyse dekorasyonu da buna uygun yapmalısınız. Kare biçimindeki salonun giriş kapısı ortada olursa dekorasyon yapmak biraz daha kolay olacaktır. Mutfağa olan uzaklığa göre yemek takımını konumlandırarak, diğer tarafa da koltuk takımını yerleştirmelisiniz. Bunlar size harika bir salona sahip olmanız için fikirler verebilir.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri