Hazine Ve Maliye Bakanlığı 50 Bin TL Konut Isı Yalıtım Destek Kredisinin Nasıl Kullanılacağını Açıkladı!

Konutların yalıtımlarının yapılabilmesi için verilecek olan 50 Bin TL’lik kredinin detaylarını Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı. 50 Bin TL yalıtım kredisi nasıl kullanılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısının ardından açıkladığı kararlardan birisi de konutlar için verilecek olan yalıtım kredisi olmuştu. Buna göre binaların ısı yalıtımlarının yapılarak enerji tasarrufu sağlanması için her bir daireye 50 Bin TL’ye kadar kredi desteği verilecek. Bu kredi 60 ay vadeli olurken aylık faiz oranının 0,99 olacağı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

ISI YALITIM DESTEK KREDİSİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yalıtım kredisinin ayrıntılarını ise Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu kredinin ne şekilde kullanılabileceğine dair bilgiler verildi.

KONUTLARIN YARISINDA ISI YALITIMI YOK

Hazine ve Maliye Bakanlığı konutlarda ısı yalıtımının önemine dair ek bilgiler de verdi. Türkiye’nin yüzde 70 oranında enerjide dışa bağımlı olduğu, yıllık enerji ithalatının 50 – 60 Milyar Dolar arasında olduğu, doğalgazın üçte birinin konutlarda kullanıldığı bildirildi. Türkiye’de bulunan konutların yüzde 50’sinde de ısı yalıtımı olmadığı açıklandı.Binalarda ısı yalıtımının yapılması ie en az yüzde 35 ile yüzde 45 arasında enerji tasarrufu yapılabileceğine dikkat çekildi. Sera gazı emisyonunun en az yüzde 10’unun ise konutlardaki ısıdan kaynaklandığı ifade edildi.

KULLANILAN KREDİ ISI YALITIMINI YAPAN FİRMANIN HESABINA AKTARILACAK

Isı yalıtımı için verilecek olan kredi desteğinin nasıl kullanabileceği de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre kredinin yüzde 60’lık kısmı Yalıtım Sözleşmesinin ibrazı ile kullanılabilecek. Kalan yüzde 40’lık kesim ise ısı yalıtım projesinin tamamlanıp Enerji Kimlik Belgesi alınması ile kullanılabilecek. Kullanılacak olan kredi vatandaşlara doğrudan verilmeyecek. Isı yalıtımını yapan firmanın hesabına kullanılan kredi vatandaşlar adına aktarılacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri