Hazine ve Maliye Bakanlığı Isı Yalıtım Kredi Paketini Paylaştı! Hangi Bankalar Isı Yalıtım Kredisi Veriyor?

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında detaylarından bahsedilen ısı yalıtım kredi paketine dair detaylar bugün belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları kamuoyu ile paylaştı.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tekrar gündeme gelen binalarda mantolama olarak bilinen ısı yalıtım hizmetleri tekrar başlıyor. Pandemi ve sonrasında ekonomik krizin her geçen ay arttığı Türkiye'de konutlarda ısı yalıtım kredi paketleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısında görüşüldüğü konulardan birisi olan ısı yalıtım ile ilgili detaylar bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Isı yalıtım kredi paketinde kredi veren bankalar şimdiden araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar..

Dışa bağlı enerji tüketimini en aza indirmeyi hedefleyen Türkiye'de binaların yakıt tüketimini azaltması adına Hazine kesenin ağzını açtı ve ısı yalıtım kredisi vereceğini açıkladı. Bugün ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan konutlarda ısı yalıtım kredi paketleri vatandaşlar ile paylaşıldı.

0,99 FAİZLİ 60 AY VADELİ BİNA BAŞI 50 BİN TL KREDİ VERİLECEK

Yalıtıma ihtiyaç duyan tüm binaların tespitleri kısa bir süre içerisinde başlayacak. Devlet tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yalıtım uygulamaları gerçekleştirilecek. Türkiye'de sürekli artan enerji faturaları vatandaş tarafından ödenmekte zorluk yaşanırken Türkiye'de ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarının 3'de 1'i konutlar için sarf edildiği analizine ulaşıldı.

Konutlar ve iş yerleri adına yapılması gereken ısı yalıtım için devlet tarafından destekli ısı yalıtım kredi paketleri paylaşıldı. Vatandaşlar internette "mantolama kredisi" ve "ısı yalıtım kredisi" olarak araştırmalar yapmaya başladı. Açıklanan destek paketleri sonrasında ise vatandaşlar Ziraat Bankası ısı yalıtım kredi şartları ve ısı yalıtım kredisi veren bankaları araştırmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: DAİRE BAŞI 50 BİN TL

Kabine toplantısında ısı yalıtımı görüşen kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kredi paketlerine dair detayları paylaştı.

Daire başına 0,99 faiz ve 50 bin TL'ye kadar 60 ay vadeli kredi destek müjdeleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün ısı yalıtım destek paketlerine dair açıklamalar yapıldı.

"Enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında, bina yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin Türk Lirası düzeyine kadar kredi sağlanacak."

HANGİ BANKALAR ISI YALITIM KREDİSİ VERİYOR?

Konutlarda ısı yalıtım kredi paketi açıklanmadan önce ısı yalıtım kredisi veren bankalar bulunuyordu. Bu bankalar Şekerbank, Orköy Mantolama Kredisi, Ziraat Bankası Bireysel Enerji Verimliliği Yalıtım ve Mantolama Kredisi paketleriydi.

Açıklanan konutlarda ısı yalıtım kredi paketi ile birlikte devlet destekli kredi verecek bankaların kamu bankaları olması bekleniyor. Bu hafta içerisinde Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından bu kredilere dair detayların bankalar tarafından vatandaş ile paylaşılması bekleniyor.

Emlak Haberleri Haberleri