Hazineye Ait Bağ, Bahçe, Tarla, Zeytinlik, Fıstıklık Araziler Satılıyor

Mülkiyeti devlet kurumlarına ait tarım arazileri satışa çıkarıldı. Türkiye'nin dört bir köşesinden satışa çıkarılan tarım arazileri farklı özelliklerde bulunuyorlar. Bu arazilere dair son duyurular ve ihale işlemleri haberimizde.

Devlet kurumlarının gayrimenkul satış ilanlarında çok sayıda tarım arazisi bulunuyor. Bu araziler kamu kurumlarının dönemsel ihale ilanları ile satışa çıkarılıyor. İhaleye başvuruda bulunan ve ihale sürecinde en yüksek teklifi verenler ise araziyi almaya hak kazanıyorlar.

Devlet kurumlarının satışa çıkardığı arsa ilanlarına başvuruda bulunmak isteyecekler için hem güncel duyuruların bir bölümünü hemde sürecin nasıl başlayıp nasıl sona erdiğini paylaşıyoruz.

GÜNCEL TARIM ARAZİSİ SATIŞ İLANLARI

Mart ayının son dönemine girmeye başladığımız bu günlerde çok sayıda devlet kurumu tarafından yayımlanmış ve başvuru süreci devam eden ihale ilanı bulunuyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinde yer alan bu arazilerin nerede olduklarını ve hangi kurumlar tarafından satışa çıkarıldığını görsellerle aktarıyoruz.

İşte Halen Başvuruda Bulunabileceğiniz Tarım Arazileri







Yukarıda yer alan satış ilanları halen yayında olan tüm ilanların bir kısmını içermekte. Vatandaşlar aşağıda yer alan adreslerden tüm ilanları görüntüleyebilir kendi il veya ilçeleri için satış ilanı olup olmadığını inceleyebilirler.

TARIM ARAZİSİ SATIŞ İLANLARINI NEREDEN TAKİP EDEBİLİRİM?

Tarım arazisi satış ilanları için vatandaşlar il milli emlak müdürlüklerinin resmi sitelerinde yer alan satışlar, duyurular bölümünü takip edebilirler. Bunun dışında farklı web siteleri üzerinden tarım arazisi satış ilanlarını kamuoyu ile paylaşırlar. Bu sitelerin başında ise Resmi İlan Portalı gelir.

Vatandaşlar Resmi ilan Portalı (İlan gov.tr) adresi üzerinden tüm duyuruları tek bir adresten inceleyebilir ve başvuru kılavuzlarını okuyabilirler. Bunun dışında yukarıda satış ilanı yayımlayan kurumlar kendi web sitelerinden de gayrimenkul satış ilanı yayımlamış olabilirler.

İHALELERE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yukarıda yer alan satış ilanlarından birisine yada bu ilanların dışında başvuruları devam eden başka tarım arazisi için ihaleye katılmak isteyenler ilk aşama olarak kurumun ilgili birimine gidecekler. Belediyeler için emlak müdürlüğü, diğer kurumlar için ihale birimleri olabilir.

Kamu kurumlarının ilgili birimleri vatandaşlara ihale şartnamesini sunacaklar. Başvurular ise ihale şartnamesinde yer alan başvuru tarihleri arasında, evrak teslimi ve geçici teminat bedelinin ödenmesi ile yapılacak. İhale başvurusunun ardından ise kurumlar bildirilen tarihte açık artırma düzenleyecekler. En yüksek teklifi sunan katılımcı gayrimenkulü almaya hak kazanacak.

Emlak Haberleri Haberleri